26 Aralık 2022 Pazartesi

Waterloo Savaşı / ( 1970 )

 

Waterloo Savaşı / ( 1970 )

Yönetmen: Sergey Bondarchuk

Oyuncular: Christopher Plummer, Orson Welles, Rod Steiger

Senaryo:  H.A.L. Craig, Sergey Bondarchuk, Vittorio Bonicelli

Ödüller: 2 BAFTA 3 wins & 2 nominations total.Won 2 BAFTA 3 ödül & 2 Adaylık. total

Orijinal adı: Waterloo

Süresi: 134dk

Halkı üzerindeki benzeri görülmemiş, hem askeri hem de politik etkisi yüzünden tüm zamanların en büyük dahilerden Napolyon Bonaparte, yarattığı devrimcilikle kısa bir zamanda hem Fransa'nın imparatoru olmuş hem de tüm Avrupa'nın en büyük lideri durumuna gelmiştir.

1812 yılına kadar tam 15 yıl boyunca kazandığı muhteşem zaferlerden sonra Rusya cephesinde, o yıl içinde ilk yenilgisini almış ve ardından da Avusturya, Rusya, Prusya ve İngilizler'den oluşan müttefikler ordusuna karşı Leipzig'de ağır bir yenilgi onun için tam bir hezimet olmuş ve sonunda Paris kapılarına kadar çekilmek zorunda kalmıştır. Bu yenilgi sonucunda ise adete bir vatan haini durumuna düşürülen Napolyon hayatının sonuna kadar Akdeniz'deki küçük bir ada olan Elbe'ye sürgün olarak gönderilmiştir.

İZLEYİCİ NOTU: Film gerçekten harikaydı. 1970 lerde çok kalabalık bir kadro ile süper bir yapıt. Savaş sahneleri çok heyecan vericiydi. Mutlaka seyredin. Tabiki Imdb puanı çok düşük. En az 8,5 olmalıydı. 

IMDB PUANI: 7,2

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://ugurfilm3.com/waterloo/?unapproved=11537&moderation hash=5389377d17680dd097d64b7cdb96f9c6#comment-11537

https://filmizlerhd.com/waterloo-savasi/


Savaşçı Nomad / ( 2005 )

 

Savaşçı Nomad / ( 2005 )

Yönetmenleri: Ivan Passer, Sergey Bodrov

Oyuncular: Kuno becker, jay hernandez, Jason Scott Lee, Doskhan Zholzhaksınov, Ayanat Ksenbay, Mark Dacascos, Ashir Chokubayev,Baiten Omarov,Steve Blum, Richard Epcar, Nisan Hong, Susan Kellermann, Paul Nakauchi, Bai Ling, Kirk Thornton

Senarist: Rüstem İbrahimbeyov

Yapımcılar: Rüstem İbrahimbeyov, Ram Bergman, Pavel Douvidzon

Orijinal adı:  Nomad: The Warrior  

Adaylıklar: Altın Küre En Özgün Film Müziği Ödülü

Süresi: 112dk.

YORUM1: Kazak boyları, ellerinde fırsat varken Çungarlar 'ın saldırılarına karşı birleşmeyi beceremezler. Çungar kıyımlarından kaçmak için, birçok kişi boyunu bırakarak göç edince de; ellerindeki fırsatı yitirirler. Kalanlar, 'saldım bozkıra, mevlâm kayıra' bir hayat sürmektedir Kazak topraklarında. Barış ve huzura dair tüm ümitlerini ise bir öndeyişe bağlamışlardır...

YORUM2: Kazak boyları, ellerinde fırsat varken Çungarlar 'ın saldırılarına karşı birleşmeyi beceremezler. Çungar kıyımlarından kaçmak için, birçok kişi boyunu bırakarak göç edince de; ellerindeki fırsatı yitirirler. Kalanlar, 'saldım bozkıra, mevlâm kayıra' bir hayat sürmektedir Kazak topraklarında. Barış ve huzura dair tüm ümitlerini ise bir öndeyişe bağlamışlardır...Ön deyişte, Cengiz Han 'ın soyundan gelen bir çocuk doğacağı, büyüdüğünde yaman bir savaşçı olacağı ve Kazak boylarını birleştirerek; Çungarlar 'ı mağlup edip, Kazak topraklarına tekrar barışı ve huzuru geri getireceği söylenmiştir. Bilge Oraz diye anılan Oraz, hayatını ön deyişte müjdelenen bu çocuğu bulmaya adamış, yurdun dört bir tarafını O 'nu bulmak için dolaşmaktadır...Bilge Oraz 'ın bir gün Tengri 'ye yakarması ile bir bebek ağlaması duyması bir olur. Fakat Çungar hanı Galdan 'ı devirecek çocuğun doğduğunu öğrenen sadece kendisi değildir. Çungarlar 'ın öngörücüsü de Galdan 'ı tarih sahnesinden silecek çocuğun doğduğunu görmüş ve çoktan Galdan 'a bildirmiştir. Hızlı davranan Bilge Oraz olur ve Sultan Veli 'nin çocuğunu Çungar saldırısından kaçırarak kurtarmayı başarır...Ardından Sultan Veli 'yi iknâ etmeyi başaran Oraz, çocuğu kendi himayesine alarak Sultan 'ın sarayından uzaklaşır. Cenk günü gelene kadar, Mansur 'un yaşadığını kendisinden ve babasından başka bilen olmayacaktır. Tabiî, Mansur 'da babasının Sultan Veli olduğunu bilmeyecektir. Çungarlar 'ı yenmek için bir yiğidin yetmeyeceğini bilen Oraz, her boyu dolaşır ve yaman bir savaşçı olarak yetiştirmek üzere her boydan bir çocuğu himayesine alarak; bozkıra çıkıp, Kazak ayaklanmasının tohumlarını yeşertmeye başlayacaktır...

İZLEYİCİ YORUMU: Filmimiz konu bakımından çok iyi. Savaş sahneleri de çok iyi. Tek sıkıntısı çekim teknolojisi. Animasyon yok gibi bir şey. Gerçi her şeye rağmen gayet başarılı. Tarih, savaş, eski çağ filmleri tarzında film severler asla kaçırmasınlar. Imdb puanı 7,4 falan olabilirdi.  

IMDB PUANI: 5,9

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:


25 Aralık 2022 Pazar

Okların Savaşı - War of the Arrows / ( 2011 )

 

Okların Savaşı  - War of the Arrows  /  ( 2011 )


Yönetmen: Han-min Kim

Oyuncular: Chae-won Moon, Hae-il Park, Mu-Yeol Kim, Seung-ryong Ryu

Süresi: 122dk.

YORUM1: Kral Injo İsyanından 13 yıl sonra, Chosun Hanedanı, Çin’in Chong Hanedanı tarafından saldırıya uğrar. Na-mi adında genç bir adam, evlenecekleri gün saldırıya uğradıkları nişanlısı Su-koon ve kız kardeşi Ja-in’i bulmak için yıkık köyünden ayrılır. Onları kurtarmaya çalışırken, şiddetli bir Chung Savaşçısı olan Justinha tarafında tarafından takip edilir ve onun kötü niyetli adamlardan oluşan grubu tarafından durdurulur. Ama Na-mi’nin kardeşi köle olarak alınıp götürülmeden önce sadece bir günü vardır. Sonunda Na-mi kız kardeşini bulduğunda, Junhista aralarına gelir ve en iyi iki savaşçı arasında çetin bir mücadele başlar.

YORUM2: Kral Injo İsyanından 13 yıl sonra, Chosun Hanedanı, Çin’in Chong Hanedanı tarafından saldırıya uğrar. Na-mi adında genç bir adam, evlenecekleri gün saldırıya uğradıkları nişanlısı Su-koon ve kız kardeşi Ja-in’i bulmak için yıkık köyünden ayrılır. Onları kurtarmaya çalışırken, şiddetli bir Chung Savaşçısı olan Justinha tarafında tarafından takip edilir ve onun kötü niyetli adamlardan oluşan grubu tarafından durdurulur.

ALDIĞI ÖDÜLLER: 

En İyi Erkek Başrol Oyuncusu Dalında Mavi Ejderha Film Ödülü

2011 · Hae il Park

En İyi Yeni Kadın Oyuncu Dalında Büyük Çan Ödülü

2011 · Moon Chae-won

En İyi Yeni Kadın Oyuncu Dalında Mavi Ejderha Film Ödülü

2011 · Moon Chae-won

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Dalında Mavi Ejderha Film Ödülü

2011 · Seung-yong Ryoo

En İyi Erkek Oyuncu Dalında Büyük Çan Ödülü

2011 · Hae il Park

Blue Dragon Film Award Audience Choice Award for Most Popular Film

2011

Grand Bell Award for Best Visual Effects

2011 · Young-woo Han

Blue Dragon Film Award Technical Award

2011 · Se-young Oh

Grand Bell Award for Best Sound Effects

2011 · Tae-young Choi


İZLEYİCİ NOTU: Arkadaşlar film gerçekten çok aksiyon dolu ve çok iyi. Savaş, aksiyon ve tarihi filmler severler mutlaka seyretsinler. Imdb puanı en az 8 üstü olmalıydı.

IMDB PUANI: 7,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/oklarin-savasi-turkce-altyazi-izle-fhd1/


2067 / ( 2020 )

 

2067    /   ( 2020 )

Yönetmen: Seth Larney

Oyuncular: Kodi Smit-McPhee , Ryan Kwanten , Leeanna Walsman , Deborah Mailman , Matt Testro , Damian Walshe-Howling , Aaron Glenane , Sana'a Shaik , Finn Little , Andy McPhee ,

Süresi: 114dk.

Takvimler 2067 yılını gösterdiğinde, dünya büyük bir tehlike altındadır. İklim değişikliğinin bir sonucu olarak insanlar yapay oksijenle yaşamak zorunda kalır. Sentetik O2'nin neden olduğu bir hastalık, dünya nüfusunu ölmesine neden olur. Bir yeraltı tüneli işçisi olan Ethan, insan ırkını kurtarmak için savaşmak zorunda kalır. Ethan bu süreçte, bilinmeyen tehlikelerle dolu korkunç yeni bir dünyaya sürüklenir.

İZLEYİCİ NOTU: Filmimiz zaman makinesi türünde olup,  eğlenceliydi. Ama daha iyi olabilirdi. İnsan oğlu gerçekten de dünyanın sonunu getirebilir.  Animasyonları iyidi.  Imdb puanı 4,9 değil elbet, ama 7 de değil. 5,7 ile 5,9 arası olabilirdi. 

IMDB PUANI: 4,90

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR: 

https://filmmakinesi1.com/film/2067-izle-2020-fm3/

https://720pizle4.com/izle/altyazi/2067.html


Kingsman / (SERİ FİLM )

 

Kingsman / SERİ FİLM


Kingsman Gizli Servis  / (2015 )

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular:  Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong, Samuel L. Jackson,Sophie Cookson,Sofia Boutella,Michael Caine,Mark Hamill,Samantha Womack,Jonno Davies

Senarist: Mark Millar, Dave Gibbons

Süresi: 129dk.

Orijinal Adı: Kingsman: The Secret Service

YORUM1: Hayatını sokaklarda sürdürmekte olan Eggsy günün birinde kendisinin ayağına büyük bir fırsat gelecektir. Oda casusluk olması yönünde bir teklif. Bu teklifi kabul eden Eggsy zorlu eğitim aşamasından geçmeye başlarken bu zaman içerisinde dünyayı tehdit eden bazı güçlere karşı mücadele vermek zorunda kalacaktır.

YORUM2: Gary “Eggsy” Price, çok küçük yaşta babasını bir askeri görevde yitirir. Bu gizli görev neticesinde ailesine bir madalya takdim edilir ve aileye bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. Aradan 17 yıl geçer, işsiz Eggsy annesinin evinde yaşamaktadır. Bir gün trafikte kargaşaya neden olur ve tutuklanınca karakoldan kurtulmak için madalyayı kullanır. Onu bu olaydan kurtaran ajan Harry Hart ise hayatını Eggsy’nin babasına borçludur. Şimdi Harry, bu sıradan gibi görünen gence, gizli bir bağımsız istihbarat servisi ajanı olmanın yollarını öğretecektir. Eggsy’yi bu yeni hayatında ciddi bir sınav beklemektedir…

İZLEYİCİ YORUMU: Bu bölüm serinin ilki. Gerçekten harikaydı. Bir an kendimi 007 bond filmlerinde sandım ama burada farklı bir tarzda var. Mutlaka seyredin. Özellikle macera film tutkunları asla kaçırmasın.  Birde bu filmde ciplerle ilgili bilgi veriyor. İnsanlara cip yerleştiriyorlar ve Dünyanın etrafınada bir sürü uydularla ağ örüyorlar. Bu size bir şeyi hatırlattı mı. Elon Musk ...!

Bu film 2015 yapımı ilginç değil mi.  

IMDB PUANI: 7,7

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR: 

https://www.hdfilmcehennemi2.life/kingsman-gizli-servis-2014-izle

https://filmmakinesi1.com/film/kingsman-gizli-servis-izle-fm1/

-------------------------------------------------------------------------------------------

Kingsman 2 Altın Çember ( 2017 )

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Colin Firth,Julianne Moore,Taron Egerton,Mark Strong,Halle Berry,Pedro Pascal,Edward Holcroft,Hanna Alström,Emily Watson,Sophie Cooks

Süresi: 141dk.

Orijinal Adı: Kingsman: The Golden Circle

YORUM1: Kingsman serisinde bu defa, genel merkezleri yıkılıp dünya rehin alınınca, Kingsman’ın seyahati onları Amerika’da bulunan müttefik bir casus teşkilatının keşfine götürecek. Eylül ayında izleyicileri ile buluşması beklenen filme bu defa Channing Tatum, Halle Berry gibi ünlü isimler de bulunacak.

YORUM2: İlk serisinde büyük beğeni kazanan yapım hem aksiyon dolu sahneleri ile hemde komedi dolu anlarıyla bizleri güldürmeyi başarmıştır. Artık ajan olan Eggsy, kendisini bulan ve yardım eden Harry'i kaybetmesinin arından ona verdiği nasihatları aklından bir türlü çıkarmaz. Genç ajan bir zamanlar birinin bende gördüğü yeteneği bende sende gördüm. Bu durum hiç bir insana öğretilemez...! Bu özellik sadece kingsman kumaşına sahip olanda bulunur. Ancak bir kingsman olmak için sadece takım elbise ve silah taşımak değildir. En önemli unsur bazı gayeler için fedakarlıkta bulunmaktır.

İZLEYİCİ NOTU: Bu bölüm ilk bölümden de heyecanlı. Teknolojiyi de iyi kullanmışlar. Kurgu zaten efsane olmuş. Her zamanki gibi çok farklı bir tarz. Buda yönetmenden kaynaklanıyor. Yönetmenin diğer filmleri de zaten mükemmel. Mutlaka seyredin. Imdb puanı az. Anlamıyorum bu puanlama sistemini. 

Bu bölümde de bir mesaj veriliyor. Yeni bir tür uyuşturucu beyni etkiliyor. İnsanları istem dışı hareketlere sevk ediyor ve diğer aşamalar ilerledikçe içen kişinin işi bitiyor. Gerçekten ilginç.  

IMDB PUANI: 6,7

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:


-------------------------------------------------------------------------------------------


The King's Man: Başlangıç ( 2021 )

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Djimon Hounsou, Gemma Arterton, Harris Dickinson, Matthew Goode, Peter York, Ralph Fiennes, Rhys Ifans, Shaun Yusuf McKee

Yapımcılar: Matthew Vaughn, Adam Bohling, David Reid, 20th Century Studios

Orijinal Adı: The King's Man

Süresi: 131dk.

Sanat yönetmenleri: Matthew Kerly, Gary Jopling, Oliver Benson, Joe Howard, Andrew Palmer

Film müziğinin bestecisi: Henry Jackman, Matthew Margeson, Dominic Lewis

Film müzikleri: FKA Twigs feat. Central Cee - Measure of a Man, 1812 Overture

20. yüzyılın ilk yıllarında geçiyor. Dünyayı yok etmek için bütün tarihin en büyük kötüler ve suçluları bir araya gelmiştir. Büyük bir savaş başlatıp bütün dünyaya yıkım getirmek isterler. Fakat karşılarında Kingsman ajansının üyeleri vardır ve onları durdurabilmek için zaman karşı amansız bir mücadele vermek zorundadırlar... 

İZLEYİCİ YORUMU: Filmin bu serisi kingsmanların ilk oluşumunu anlatıyor. Örgütün nasıl geliştiğini ve etkisini öyle bir anlatmış ki, ben CIA mı diye düşünmedim değil. Sonra İngiltere MI6 servisimi diye düşündüm..  Bu bölüm birinci dünya savaşının nasıl başladığını anlatıyor. Gayet heyecanlı ve sürükleyici. Mutlaka seyredin. Imdb puanı yine çok az. 

IMDB PUANI: 6,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:


Savaşçı Musa / ( 2001 )

 

Savaşçı Musa  ( Musa Varrior )

Yönetmen: Kim Sung-su 

Oyuncular: Jin-mo Ju, Sung-Ki Ahn, Woo-sung Jung, Ziyi Zhang

Süresi: 158dk.

Müzik: Shirô Sagisu

Sanat yönetmeni: Huo Tingxiao

 Adaylıklar: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Dalında Mavi Ejderha Film Ödülü, 

Aldığı ödüller: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Dalında Mavi Ejderha Film Ödülü,


YORUM1 : 1375’te Çin, Yuan Hanedanı ve Ming Hanedanı arasında kaos içindeydi. Coryo (eski bir Kore Krallığı), yeni Çin Hükümeti ile barış yapmak için birçok Diplomat, asker ve sessiz bir köle Heyeti gönderdi. Ancak, bu heyet casus olarak suçlandı ve uzak bir çöle sürgüne gönderildi. Yolda grup bir Yuan askerine rastladı ve Koryo askerleri savaşta hayatta kalmayı başardı. Uzak bir ülkeye doğru yola çıktılar, burada Yuan Birliği ile tekrar tanıştılar. Yuan askerinin bir Ming prensesini kaçırdığını öğrendiklerinde, eve gitmek için bir gemi alabilmeleri için onu kurtarmaya karar verdiler. Sonra savaş başladı…

YORUM2: Çöle sürgün edilen bir grup Koreli diplomat ve muhafız grubunun geri dönme mücadelesini anlatıyor. Grup zor doğa şartları ile mücadele ederken, yolda Moğollar tarafından kaçırılan Çin Prensesi ile karşılaşırlar. Grubun komutanı,Çin Prensesin´i kurtarabilirlerse hem ülkeleri arasındaki husumete son verebileceklerini hem de ülkelerine rahatlıkla dönebileceklerini düşünmektedir. Planlarını başarı ile gerçekleştirip, prensesi Moğolların elinden kaçırırlar . Moğollardan kurtulmak sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

YORUM3: Film, 1375'te Çin'e gönderilen gerçek bir Kore diplomatik misyonunun kurgulanmış bir anlatımını sunuyor. Chun-Yong Son, Hongwu İmparatoruna bir at sürüsü hediye edecekti, ancak o ve ekibinin sürgüne gönderildiği bildirildi ve kimse yoktu. Kore'ye dönüşlerinin kaydı. O zamanlar, Kore hükümeti Moğolları Çin'in meşru yöneticileri olarak kabul etmeye devam ettiğinden Ming hükümeti Kore'den memnun değildi (bu 1378'e kadar doğruydu). Sonunda Koreliler Ming hükümetinin gözüne girmeyi başardılar ve ilişki çok samimi hale geldi.

Film aynı zamanda o dönemde Çin'de Moğol egemenliğindeki Yuan hanedanı ile Çin'i Han Çin yönetimine geri döndüren yeni Ming hanedanı arasındaki siyasi çatışmaları da anlatıyor.

İZLEYİCİ YORUMU: Arkadaşlar film çok hareketli ve savaş sahneleri çok fazla. Tarih ve savaş filmleri severler mutlaka seyretsin. Konuda gerçekten güzeldi. 

IMDB PUANI: 7,2


SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/savasci-musa-turkce-dublaj-izle-fhd1/

https://www.pembetv18.com/savasci-musa-turkce-dublaj-izle.html/2


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

19 Aralık 2022 Pazartesi

YARININ SAVAŞI / ( 2021 )

 

YARININ SAVAŞI / ( 2021 )


Yönetmen: Chris McKay

Oyuncular: Chris Pratt,Yvonne Strahovski,J. K. Simmons,Betty Gilpin,Sam Richardson,Edwin Hodge

Senarist: Zach Dean

Yapımcı: David Ellison 

Orijinal ismi: The Tomorrow War

Süresi: 138dk.

Film müziği: Lorne Balfe

YORUM1: İşgal altında bulunan dünyada insanlar, uzaylılara karşı verdikleri savaşta büyük bir yenilgiye uğrar. Artık değişen düzende yaşayan bilim insanları, sistemi değiştirmek için asker yetiştirmeye karar verir. Savaşa hazırlanmak için yeni bir yol keşfeden bilim insanları tarafından yetiştirilen askerlerin vereceği savaş, insanlığın geleceğini belirleyecektir.

YORUM2: 2051 yılından bir grup zaman yolcusu acil bir mesaj iletmek için geldiğinde dünya şaşkına döner: Gelecekte otuz yıl sonra insanlık ölümcül bir uzaylı türüne karşı küresel bir savaşı kaybedecektir.

YORUM3: 2048 yılında, Dünya'yı, nereden geldikleri bilinmeyen bir uzaylı ırkı istila etmiştir. Dünya nüfusunun büyük çoğunluğu uzaylı canavarlar tarafından öldürülüp yenmiştir. Hayatta kalan ve direnmeye çalışan bir avuç insanın tek çaresi, 2020 yılına gidip babalarından ve dedelerinden yardım istemektir.

İZLEYİCİ YORUMU: Film gerçekten çok iyi. Herşey var. Bilimkurgu, macera,savaş, korku-gerilim, drama v.s. Mutlaka seyredin. Bu arada ımdb puanı çok az. en az 8 üstü olmalı.

IMDB PUANI: 6,5

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.hdfilmcehennemi2.life/hdf-the-tomorrow-war-izle


18 Aralık 2022 Pazar

Shanghai Fortress / ( 2019 )


Shanghai Fortress


Yönetmen : Hua-Tao Teng

Oyuncular : Godfrey Gao , Han Lu,  Shu Qi

Senaryo : Jinglong Han, Jiang Nan

Film Süresi : 107 dakika

Birkaç yıl önce, yeryüzüleri ilerlemeyi hızlandıran kozmik bir madde tedarik etti ve bazı şehirler özellikle başarılı oldu. Şimdi saldırgan uzaylılar Dünya’ya saldırdı ve tüm büyük şehirleri yıktı, ancak koruyucu bir kubbe ile örtülü olan Şanghay pes etmiyor. Kötü davetsiz misafirler, insanoğlunun son kalesine saldırmaya ve yenmeye hazırlanıyorlar ve Çin Komünist Partisi de onlar için güçlü bir sürpriz hazırladı.

İZLEYİCİ NOTU: Filmden çok umutluydum fakat basit çekmişler. Konu çok iyi. Savaş sahneleri de iyi. Fakat animasyonlar çok zayıf kalmış. Imdb puanına gelince 5,2 falan olmalıydı. Biraz haksızlık etmişler. 

IMDB PUANI: 4,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://filmizlekral.com/shanghai-fortress-izle/


17 Aralık 2022 Cumartesi

BÜLBÜL (The Nightingale) / ( 2018 )

 

BÜLBÜL (The Nightingale)

Yönetmen: Jennifer Kent

Oyuncular: Aisling Franciosi, Baykali Ganambarr, Maya Christie

Senaryo: Jennifer Kent

Orijinal Adı: The Nightingale

Süresi: 136dk.

Ödüller: 25 ödül & 37 Adaylık.

Aldığı ödüller: Bazıları; Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi En İyi Kadın Başrol Oyuncusu Ödülü,

Adaylıklar: Bazıları; Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi En İyi Kadın Başrol Oyuncusu Ödülü, 

BİRİNCİ YORUM: 1829 yılında İngiliz bir asker, Claire’nin (Aisling Franciosi) ailesine karşı korkunç bir suç işler. Claire ailesine yapılanlara karşı intikam almak ister ve askeri Tasmanya’nın ıssız, yabani bölgeleri boyunca kovalar. Bu sırada da Aborjinli Billy’den (Baykali Ganambarr) yardım ister. Billy de onun gibi geçmişi şiddet dolu travmalara sahip bir takipçidir...

İKİNCİ YORUM: Ailesine karşı gerçekleştirdiği korkunç bir zulüm eyleminin ardından intikam arayışında olan İrlandalı bir mahkum bayan Clare, 1825’te Tazmanya’nın tehlikeli vahşi doğasında bir İngiliz subayını takip eder. Billy adında, kendi geçmişinden gelen şiddet izlerini taşıyan Aborijin iz sürücü.

İZLEYİCİ YORUMU: Filmi seyrederken bolbol küfür ettim. Bunlar insan değiller ya. Bu emperyalistler insanlara neler yapmışlar. +18 arkadaşlar. 

IMDB PUANI: 7,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

BİRİNCİ LİNK: https://www.hdfilmcehennemi.life/the-nightingale-izle-hdf-2/

İKİNCİ LİNK: https://filmizlekral.com/bulbul-izle/



Son Kral ( Birkebeinerne ) / ( 2016 )

Son Kral  ( Birkebeinerne )

Yönetmen: Nils Gaup

Oyuncular: Ane Ulimoen Øverli, Jakob Oftebro, Kristofer Hivju, Torkel Dommersnes Soldal

Senarist: Ravn Lanesskog

Orijinal İsmi: The Last King

Süre: 100dk

YORUM1: 1206'lı yıllarda geçen olaylarda Norveç halk tarafından isyan sürecine girer ve iç savaş çıkmak üzeredir. O zamanki Norveç kralının evlilik dışı olan oğlunu öğrenen insanlar onu öldürmek için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklardır. Fakat bu çocuk yalınız değildir onu koruyanlar vardır. Bu çocuk tüm Norveç tarihini derinden etkileyecektir.

YORUM2: Son Kral izle, Son Kral full izle, Son Kral türkçe dublaj izle, Son Kral hd izle, 1204 senesinde Norveç ülkesi iç karışıklıkları ile çalkalanmaktadır. Ülkeni kralı ve oldukça fakir olan akçaağaç kabuklarından yaptıkları ayakkabıları giydikleri için Birch Legs ismi ile anılan bir grup, yapılan savaşı kazanmak için her şeylerini ortaya koyarken kilise kilise piskoposunun adamlarına karşı savaş hali içerisindedir. Aradan geçen iki yıl sonunda kral artık ölüm döşeğinde olup yerine bırakabileceği tek varisi ise gayrimeşru oğlu Håkon Håkonsson'dur. Ancak bu varisin kellesini krallığın yarısı istemektedir. Bunun üzerine Skjervald ve Torstein adlarındaki iki Birch Legs savaşçısı ne olursa olsun bu çocuğu korumak büyük bir mücadele içerisine girecektir. 

İZLEYİCİ NOTU: Tarihi film severler buyursun. Konu aslında çok basit. Abartı olmadan film çekmiş adamlar. Bir vikingler yada Benhur tarzı asla değil.

IMDB PUANI : 6,20

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

BİRİNCİ LİNK: https://www.hdfilmcehennemi2.life/son-kral-izle

İKİNCİ LİNK: https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/son-kral-izle-fhd1/


4 Aralık 2022 Pazar

ÖĞRETMENİM MORİ'YLE SALI BULUŞMALARI ( MITCH ALBOM )

 

ÖĞRETMENİM MORİ'YLE SALI BULUŞMALARI

YAZAR: MITCH ALBOM 

YAYIN EVİ: BY BOYNER YAYINLARI

ÇEVİREN: BURCU GEZEK HARBERT

SAYFA ADETİ: 191

TÜR: ROMAN , BİYOGRAFİ, ANI, FELSEFİ KURGU, BİYOGRAFİK KURGU.

BASIM TARİHİ:  İSTANBUL / NİSAN 2002

Ögretmenim Mori’yle Salı Buluşmaları Mitch Albom'un en çok satan kitabıdır. 1997 yılında yayımlanan Ögretmenim Mori’yle salı buluşmaları, Albom'un ününü artırmış ve ticari bir kült olmasını sağlamıştır.

OKUYUCU YORUMU:  Kitabımız bir üniversite profesörü  ile eski öğrencisinin aralarında geçen olayları anlatır. Profesör ölümcül kas hastalığı sebebi ile evinde dinlenmeye çekilmiş,  olayı duyan bir tv yapımcısının kendisini ekranlara çıkarır ve eski öğrencisi bu sayede hocasını hatırlar ve iletişim kurar.  Hocasıyla her salı günü röportaj yapar. Ve  yaşamla alakalı bir çok konuyu not alır. Bu notlar eski öğrenci için çok kıymetlidir. Çünkü hocası her gün ölüme yaklaşmaktadır. 

Gerçekten kitapta çok şey var. Ölüm sadece bir başlangıç ve dünya geçiş yeri. Her şey yalan, gerçek olan sevgi ve insanca davranmak, insanca sevmek, her şeye saygı duymak, kabul etmek. Güzel bir kitap okumanızı tavsiye ederim.   


3 Aralık 2022 Cumartesi

BÜYÜK SAVAŞ - The Great Battle / ( 2018 )

 

BÜYÜK SAVAŞ - The Great Battle  / ( 2018 )

Yönetmen: Kwang-shik Kim

Oyuncular: In-sung Jo, Joo-Hyuk Nam, Seol-Hyun Kim, Sung-woong Park

Senarist: Kim Kwang-sik (i) , Kim Yoo-jin , Park Eun-kyo

Aldığı ödüller: En İyi Yeni Erkek Oyuncu Dalında Mavi Ejderha Film Ödülü, Grand Bell Award for Best Costume Design

Süre: 138dk.

500.000 Tang Hanedanlığı askeri ve Ansi adında minicik bir kale. Tang hanedanı İmparator Taizong çok acımasız ve vahşi bir kumandandır. Hiç bir askeri ahlaka aldırış etmeden önündeki her kaleyi, köyü ve şehri yakıp yıkan, yağmalayan ve ne kadına ne de çocuğa acımayan İmparator Taizong bu defa gözünü Goguryeo bölgesindeki Ansi adındaki küçük ama kilit noktası olan bir kaleye dikmiştir. İmparator için sadece bir kaç gün içinde alacağını düşündüğü bu kalenin kumandanı Yang Man-chun'dur ve İmparatorun hesaba katmadığı şey, kumandan Man-chun'un ne pahasına olursa olsun bu kaleyi acımasız İmparatora teslim etmek istemediğidir. Savaşta 88. gün bitmek üzeredir ve artık Ansi kalesinin savunmak için okları bile kalmamıştır ve karar anı da gelip çatmıştır, ya bu zalim imparatora teslim olunacak ya da son nefeslerine kadar savaşacaklardır!

İZLEYİCİ YORUMU: Film gerçekten efsane. Sürekli aksiyon, savaş sahneleriyle dolu. Bu arada Imdb puanı çok az en az 7,8 ve üstü olmalıydı.

IMDB PUANI: 6,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/buyuk-savas-the-great-battle-fhd2/



LUTHER / ( 2003 )

 

LUTHER / ( 2003 )

Yönetmen: Eric Till

Oyuncular: Joseph Fiennes, Alfred Molina, Peter Ustinov

Senarist:  Camille Thomasson, Bart Gavigan

Yapımcı: Alexander Thies , Christian P. Stehr , Brigitte Rochow ,

Süre: 123dk.

YORUM1: 16. yüzyılda yaşayan genç bir hukuk öğrencisiyken, tanrıya verdiği bir söz yüzünden rahip olmaya karar veren Martin Luther, kıvrak zekası ile kısa zaman içinde kilise içinde parlar. Avrupa'daki tüm siyasi havaya egemen olan kilisenin yaptıklarına ve süren din sömürüsüne eleştirel bir gözle bakan Luther, düzenden rahatsız olur ve inancıyla çelişkiye düşer. Kutsal kitapları tekeli altına alan papalık düzenine karşı çıkarak, kısa zaman içinde İncil'i kendi dillerine çeviren Luther, yüzbinlerce taraftar toplar. Ancak o güne kadar 'bağışlanma ve cennet tapuları' satarak güç ve zenginlik elde etmiş Katolik kilisesi, bu isyan sesini bastırmak için elinden geleni yapmaya kararlıdır...

YORUM2: 1500'lü yıllar... Avrupa'da hüküm süren, tavizsiz Katolik Kilisesi, insanlara göz açtırmamakta ve her şeyi kendi yararı doğrultusunda istismar etmektedir. Bu coğrafyaya Martin Luther adında bir insan doğmuştur. Hukuk dalında öğrenimine devam ederken yolunu değiştirip rahip olmuştur. Bir süre sonra halkı da kendi ardına alarak, kendi inançlarını savunmaya ve Katolik Kilisesi ile çatışmaya başlar. Katolik Kilisesi, yaşanan bu başkaldırıdan fazlasıyla rahatsız olmaktadır.

YORUM3: “Luther”, düşünceleri ve inançlarının dışında başka bir silaha ihtiyaç duymadan, tarihin en büyük devrimlerinden birisine yol açmış Martin Luther’in etkileyici yaşam öyküsünü anlatıyor. 16 yy’da yaşayan genç bir hukuk öğrencisiyken, tanrıya verdiği bir söz yüzünden rahip olmaya karar veren Martin Luther, kıvrak zekası ile kısa zaman içinde kilise içinde parlar. Avrupa’daki tüm siyasi havaya egemen olan kilisenin yaptıklarına ve süren din sömürüsüne eleştirel bir gözle bakan Luther, var olan düzenden rahatsız olur ve inancı ile ilgili ikileme düşer. Romaya yaptığı bir dini ziyaretin sonucunda papalık düzeninin, kitleleri sömürmeye odaklanmış olduğuna iyice ikna olur. Kutsal kitapları tekeli altına alan papalık düzenine karşı çıkarak, kısa zaman içinde İncil’i kendi dillerine çeviren Luther, arkasına yüzbinlerce taraftar toplar. O güne kadar “bağışlanma ve cennet tapuları” satarak güç ve zenginlik elde etmiş katolik kilisesi bu isyan sesini bastırmak için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

İZLEYİCİ YORUMU: Film gayet güzeldi. Dini sorgulayan bir papazın, yeni bir görüşü ile Almanya'da neler olduğunu anlatan film, gerçekten ilgi çekiciydi. 

IMDB PUANI: 6,8

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://ugurfilm3.com/luther/


YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...