4 Aralık 2022 Pazar

ÖĞRETMENİM MORİ'YLE SALI BULUŞMALARI ( MITCH ALBOM )

 

ÖĞRETMENİM MORİ'YLE SALI BULUŞMALARI

YAZAR: MITCH ALBOM 

YAYIN EVİ: BY BOYNER YAYINLARI

ÇEVİREN: BURCU GEZEK HARBERT

SAYFA ADETİ: 191

TÜR: ROMAN , BİYOGRAFİ, ANI, FELSEFİ KURGU, BİYOGRAFİK KURGU.

BASIM TARİHİ:  İSTANBUL / NİSAN 2002

Ögretmenim Mori’yle Salı Buluşmaları Mitch Albom'un en çok satan kitabıdır. 1997 yılında yayımlanan Ögretmenim Mori’yle salı buluşmaları, Albom'un ününü artırmış ve ticari bir kült olmasını sağlamıştır.

OKUYUCU YORUMU:  Kitabımız bir üniversite profesörü  ile eski öğrencisinin aralarında geçen olayları anlatır. Profesör ölümcül kas hastalığı sebebi ile evinde dinlenmeye çekilmiş,  olayı duyan bir tv yapımcısının kendisini ekranlara çıkarır ve eski öğrencisi bu sayede hocasını hatırlar ve iletişim kurar.  Hocasıyla her salı günü röportaj yapar. Ve  yaşamla alakalı bir çok konuyu not alır. Bu notlar eski öğrenci için çok kıymetlidir. Çünkü hocası her gün ölüme yaklaşmaktadır. 

Gerçekten kitapta çok şey var. Ölüm sadece bir başlangıç ve dünya geçiş yeri. Her şey yalan, gerçek olan sevgi ve insanca davranmak, insanca sevmek, her şeye saygı duymak, kabul etmek. Güzel bir kitap okumanızı tavsiye ederim.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...