25 Aralık 2022 Pazar

Savaşçı Musa / ( 2001 )

 

Savaşçı Musa  ( Musa Varrior )

Yönetmen: Kim Sung-su 

Oyuncular: Jin-mo Ju, Sung-Ki Ahn, Woo-sung Jung, Ziyi Zhang

Süresi: 158dk.

Müzik: Shirô Sagisu

Sanat yönetmeni: Huo Tingxiao

 Adaylıklar: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Dalında Mavi Ejderha Film Ödülü, 

Aldığı ödüller: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Dalında Mavi Ejderha Film Ödülü,


YORUM1 : 1375’te Çin, Yuan Hanedanı ve Ming Hanedanı arasında kaos içindeydi. Coryo (eski bir Kore Krallığı), yeni Çin Hükümeti ile barış yapmak için birçok Diplomat, asker ve sessiz bir köle Heyeti gönderdi. Ancak, bu heyet casus olarak suçlandı ve uzak bir çöle sürgüne gönderildi. Yolda grup bir Yuan askerine rastladı ve Koryo askerleri savaşta hayatta kalmayı başardı. Uzak bir ülkeye doğru yola çıktılar, burada Yuan Birliği ile tekrar tanıştılar. Yuan askerinin bir Ming prensesini kaçırdığını öğrendiklerinde, eve gitmek için bir gemi alabilmeleri için onu kurtarmaya karar verdiler. Sonra savaş başladı…

YORUM2: Çöle sürgün edilen bir grup Koreli diplomat ve muhafız grubunun geri dönme mücadelesini anlatıyor. Grup zor doğa şartları ile mücadele ederken, yolda Moğollar tarafından kaçırılan Çin Prensesi ile karşılaşırlar. Grubun komutanı,Çin Prensesin´i kurtarabilirlerse hem ülkeleri arasındaki husumete son verebileceklerini hem de ülkelerine rahatlıkla dönebileceklerini düşünmektedir. Planlarını başarı ile gerçekleştirip, prensesi Moğolların elinden kaçırırlar . Moğollardan kurtulmak sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

YORUM3: Film, 1375'te Çin'e gönderilen gerçek bir Kore diplomatik misyonunun kurgulanmış bir anlatımını sunuyor. Chun-Yong Son, Hongwu İmparatoruna bir at sürüsü hediye edecekti, ancak o ve ekibinin sürgüne gönderildiği bildirildi ve kimse yoktu. Kore'ye dönüşlerinin kaydı. O zamanlar, Kore hükümeti Moğolları Çin'in meşru yöneticileri olarak kabul etmeye devam ettiğinden Ming hükümeti Kore'den memnun değildi (bu 1378'e kadar doğruydu). Sonunda Koreliler Ming hükümetinin gözüne girmeyi başardılar ve ilişki çok samimi hale geldi.

Film aynı zamanda o dönemde Çin'de Moğol egemenliğindeki Yuan hanedanı ile Çin'i Han Çin yönetimine geri döndüren yeni Ming hanedanı arasındaki siyasi çatışmaları da anlatıyor.

İZLEYİCİ YORUMU: Arkadaşlar film çok hareketli ve savaş sahneleri çok fazla. Tarih ve savaş filmleri severler mutlaka seyretsin. Konuda gerçekten güzeldi. 

IMDB PUANI: 7,2


SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/savasci-musa-turkce-dublaj-izle-fhd1/

https://www.pembetv18.com/savasci-musa-turkce-dublaj-izle.html/2


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...