29 Kasım 2022 Salı

The Sacrifice (金刚川) / ( 2020 )

 

Sacrifice / ( 2020 )


Yönetmen: Guan Hu, Frant Gwo,Lu Yang

Oyuncular: Zhang Yi, Wu Jing, Li Jiuxiao, Vizyon Wei, Deng Chao

Senaryo: Guan Hu, Frant Gwo, Lu Yang

Orijinal adı: 金刚川

Süresi: 122dk.

Film müziği: Roc Chen (阿鲲) ,Andrew Kawczynski


YORUM1: 1953'te Kore Savaşı son aşamaya giriyor. Çin Halk Gönüllü Ordusu Kumsong'daki son büyük savaşı başlattı. Savaş alanına zamanında varmak ve Kumsong cephe hattına yeterli gücü iletmek için askerler büyük mücadele vermeleri gerekmektedir.

YORUM2: 1953'te Kore Savaşı son aşamasına geliyor. Halkın Gönüllü Ordusu , Kumsong'da son büyük ölçekli harekatı olan Jincheng Harekatı'nı başlatıyor . Belirlenen zamanda varmak ve Kumsong'daki ön hatlara daha fazla ateş gücü getirmek için, Halkın Gönüllü Ordusu'nun askerleri, erzak sıkıntısı ve ekipman bakımından büyük bir eşitsizlikle, düşman uçaklarından gelen sürekli ayrım gözetmeyen bombalamalara karşı koyuyor. Savaşın alevleri arasında tahta bir köprüyü onarmak için etlerini ve kanlarını feda ederler. Tarihin az bilinen bir bölümü , filmin Çince adını aldığı Geumgang Nehri'nin üzerinde yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Filmde olaylar üç perspektiften üç ana bölümde sunuluyor: "Askerler", "Düşmanlar" ve "Nişancılar". Bunları son bir bölüm olan "Köprü" takip eder. 

İZLEYİCİ YORUMU: Sonunda Amerikayı övmeyen bir film bulabildim. Konu aslında belli. Ama sahneler çok çarpıcı. Savaş sahneleri  +18 desek yeri var. Imdb puanı 6,5 olmalıydı. 

IMDB PUANI: 5,7

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.hdfilmcehennemi.life/sacrifice-2020-izle-hdf-4/


The Adam Project / ( 2022 )

 

The Adam Project / ( 2022 )

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ryan Reynolds, Mark ,Ruffalo Jennifer Garner

Yapımcılar: Ryan Reynolds, Shawn Levy, David Ellison, Don Granger, Dana Goldberg

Senaryo: Shawn Levy, Jonathan Tropper, Mark Levin, Jennifer Flackett, T.S. Nowlin

Orijinal Adı: The Adam Project

Süresi: 106dk.

Film müziğinin bestecisi: Rob Simonsen 

13 yaşındaki Adam Reed, bir yıl önce aniden vefat eden babasının yasını tutarken garajında saklanan yaralı bir pilotu bulur. Bu gizemli pilot, zaman yolculuğunun yeni başladığı bir gelecekten gelen kendisidir ve gizli bir görev için her şeyi riske atarak zamanda geri gelmiştir. İkili, babalarını bulmak, işleri yoluna koymak ve dünyayı kurtarmak için birlikte geçmişe doğru bir maceraya atılırlar. Hem genç hem de yetişkin Adam, babalarının kaybıyla yüzleşir ve kendilerini şekillendiren yaraları iyileştirme şansına sahip olurlar. Görevin zorluğuna ek olarak, iki Adam birbirlerinden gerçekten pek hoşlanmadıklarını keşfederler ve dünyayı kurtarmak için önce nasıl geçineceklerini bulmaları gerekir...

İZLEYİCİ YORUMU: Film  disneyland tarzı filmler serisi gibi. Açıkçası gerilim-bilimkurgu tarzında beklemiştim. IMDB puanı da fazla bence.


IMDB PUANI: 6,7

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

27 Kasım 2022 Pazar

KINGDOM - KINGUDAMU / (2019 )

 


KINGDOM - KINGUDAMU  / (2019 )

Yönetmen: Shinsuke Sato

Oyuncular: Kanna Hashimoto, Kento Yamazaki, Masami Nagasawa, Ryô Yoshizawa

Süresi: 134dk.

Orijinal ismi: Kingudamu

YORUM1: Kingdom izle.Antik Çin'de, bir savaşta yetim kalan Shin adında genç bir çocuk Qin Krallığı'nın en büyük generali olmayı hayalini kuruyor. Kaderi tüm Çin devletlerini birleştirmeyi amaçlayan genç Kral Eisei ile karşılaşıyor.

YORUM2: Shin antik çin zamanında bir yerde yapılan savaşta ailesini kaybedip yetim kalmış birisidir. Ailesini kaybettikden sonra kendisine bir söz verir büyüdüğünde Qin Krallığı'nın en büyük en güçlü generali olmak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Çok uzak bir hayal olan bu düşünde zaman geçtikçe onu bir adım daha yaklaştırırken genç Kral Eisei ile tanışacak Eisei'nin ise hedefi tüm krallıkların barış içinde yaşaması için oları birleştirmek olacaktır. Shin ise genç krala artık çok daha yakın olacaktır.

YORUM3: Kingudamu filmi izle Hikâyenin kahramanı Shin, antik Çin dönemlerinde hayatını sürdüren bir karakterdir. Üstelik yaşam mücadelesini yalnız başına devam ettirmek zorunda bırakılmıştır. Girişilen büyük bir savaş, ondan ailesinin koparılmasına yol açmış ve küçük yaşta yetim kalmıştır. Ailesinin hayatının kaybetmesi sonucunda, hayata karşı büyük bir söz vermiştir. Qin Krallığı’nın gelecekteki en kudretli ve güçlü generali olmak için bilenecektir. Buna başarabilmesi için ne gerekiyorsa yapacak ve canını dahi tehlike atacak derecede gözünü karartacaktır. Lakin öncelikli olarak sağlam iradeyle büyümesi gerekmektedir.


İZLEYİCİ YORUMU: Film gayet başarılı. Savaş ve aksiyon sevenler mutlaka seyretsin. Senaryo zaten çok iyi. Çok güzel savaş sahneleri de var. Asla sıkılmayacaksınız.  

IMDB PUANI: 6,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.hdfilmcehennemi.life/kingdom-izle-hdf-3/

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/kingudamu-izle-fhd2/

https://fullhdfilmizle.vip/kingudamu-turkce-dublaj-izle-2019-fh1/

26 Kasım 2022 Cumartesi

Zaman Tüneli / ( 2002 )

 


Zaman Tüneli   ( 2002 )


Yönetmen: Simon Wells

Oyuncular: Guy Pearce, Mark Addy, Phyllida Law, Yancey Arias, Samantha Mumba, Jeremy Irons

Senarist:  David Duncan, H.G. Wells

Orijinal adı: The Time Machine

Eser - Uyarlama: H.G. Wells'in Zaman Makinesi romanı

Müzik: Klaus Badelt

Kurgu: Wayne Wahrman

Süresi: 96dk.

YORUM1: Mucit bilim adamı Alexander Hartdegen (Guy Pearce), zaman yolculuğunun mümkün olduğunu ispatlamaya çalışmaktadır. Fakat bu tutkusu saplantı haline gelir ve içine düştüğü durum, onu geçmişi değiştirmeye zorlar. Zaman makinesini ilk kullanışında 800.000 yıl geleceğe gider. Fakat gelecek, beklediği gibi değildir. İnsanoğlu avcı ve av olarak ikiye bölünmüştür...

YORUM2: Alexander Hartdegen, oldukça çılgın bir bilim insanıdır. Kendi teorileri çerçevesinde zaman yolculuğunun kesinlikle mümkün olduğunu çevresindekilere anlatmaya ve ispatlamaya çabalamaktadır. Hartdegen'in bu yoğun takıntısı artık içerisinden çıkamadığı bir saplantı haline gelmiştir. Hartdegen bir şekilde geçmişini değiştirmek zorundadır. Mucidi olduğu zaman makinesini kullanır ancak bir komplikasyon nedeniyle 800.000 yıl sonrasına gider. Gelecek ise, insanoğlunu ileriye değil, geriye götürmüştür.

İZLEYİCİ NOTU: Film gerçekten bence efsane. Bakıyorum buna benzer senaryolar pek yok. Hem geçmiş, hem gelecek, hem bilim kurgu, hem macera, hem de drama her şey var. Hak ettiği yeri kesinlikle alamamış. Imdb puanı en az 8 üstü olmalı.

IMDB PUANI: 5,9

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/zaman-tuneli-turkce-dublaj-full-hd-izle-fhd2/

https://filmmakinesi1.com/film/zaman-tuneli-izle-2002-fm4/


Zaman Ötesi ( Timeline ) / ( 2003 )

 


Zaman Ötesi  - Timeline   ( 2003 YAPIMI  )

Yönetmen: Richard Donner

Oyuncular: Billy Connolly, Frances O'Connor, Gerard Butler, Paul Walker

Senarist: George Nolfi , Jeff Maguire

Eser- Uyarlama: Michael Crichton'un romanı olan "Timeline"

Orijinal İsmi: Timeline

Süre: 116dk.

YORUM1:

Geleceğe şaşırtıcı bir biçimde bakan “Timeline”, Fransa'da Ortaçağa ait bir kaleyi inceleyen bir grup arkeoloji öğrencisinin çalışmaları sırasında, profesörlerinin birdenbire 14. yüzyılın içinde ortadan kaybolmasını konu alıyor. Feodal savaşın içinde profesörü kurtarmak için büyük bir tehlike içine giren öğrenciler, sadece geçmişi kazı yaparak bulmaya çalışmadıklarını, aynı zamanda geçmişin içinde yaşadıklarının da farkına varırlar. Çok kısa zamanları olan öğrenciler profesörü kurtarmak için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklar fakat; 21.yy tekrar geri dönebilecekler mi?

YORUM2:

Yale Üniversite'sinde öğrenim hayatını sürdüren bir arkeoloji öğrenci grubu Fransa'nın bir şehrinde, eski bir yerleşim yeri üzerine araştırmalar yapmaktadırlar. Çalışmalar sürerken grubun başında bulunan profesör Edward Johnston bir anda yok olur. Bunun üzerine tuhaf bir şekilde, ITC isimli gizli bir şirket bütün öğrencileri geri götürür. Bir süre sonra profesörün 14. yüzyıl Fransa'sında bulunduğunu ve orada mahsur kaldığı açıklanır. Öğrencilerden oluşan bir ekip, büyük bir tehlikeye atılarak geri dönüp profesörü kurtarmanın planlarını yapacaklardır.

İZLEYİCİ YORUMU: Film gerçekten iyi. Bilimkurgu sevenler; özellikle zaman  yolcuları tarzında filmleri sevenler mutlaka seyretsin. Bu arada Imdb puanı çok az en az 6,5 olmalıydı.

IMDB PUANI: 5,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/zaman-otesi-timeline-izle-fhd2/


Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok / (2022 )

 


Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok  (2022 )


Yönetmen: Edward Berger

Oyuncular: Felix Kammerer,Albrecht Schuch,Aaron Hilmer,Moritz Klaus,Edin Hasanović,Thibault de Montalembert,Daniel Brühl,Devid Striesow,Adrian Grünewald,Andreas Döhler,Jakob Schmidt, Friedrich Berger,Michael Wittenborn

Orijinal ismi: All Quiet on the Western Front

Süre: 147dk.

Eser adı:  Erich Maria Remarque'ın 1929 tarihli aynı adlı romanından uyarlandı.

YORUM1:

17 yaşındaki Paul, 1. Dünya Savaşı'nda Batı Cephesi'ne katılır. Siperlerdeki hayatın korkunç gerçekliği yüzüne çarpınca, ilk baştaki heyecanı çok geçmeden paramparça olur.

YORUM2:

Birinci Dünya Savaşı'nda Batı Cephesi'nde savaşan genç bir Alman askerinin sürükleyici öyküsünü anlatıyor. Paul ve silah arkadaşları, savaşın ilk baştaki coşkusunun siperlerde hayatları ve birbirleri için savaştıkça nasıl çaresizliğe ve korkuya dönüştüğünü ilk elden deneyimliyor.

İZLEYİCİ YORUMU: Arkadaşlar film gerçekten çok iyi. Çok güzel yansıtmışlar. Bol savaş sahnesi var. Bence +18. Öldürme, parçalanan insan, yani savaş sahneleri çok gerçekçi bilginize.

IMDB PUANI: 8,0

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ  AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/bati-cephesinde-yeni-bir-sey-yok-im-westen-nichts-neues/

https://www.hdfilmcehennemi2.life/bati-cephesinde-yeni-bir-sey-yok-izle


25 Kasım 2022 Cuma

PAGAN KRAL / ( 2018 )

 


PAGAN KRAL / ( 2018 )


Yönetmen : Aigars Grauba

Oyuncular:  Dainis Grube, Edvin Endre, James BloorJ

Senaryo:  Aigars Grauba, Max Kinnings

Orijinal ismi: The pagan king

Süre: 110dk.

Ölüm döşeğinde olan bir kral kendi topraklarına göz dikmiş olan haçlı ordusuna karşı direnirken tahtını ele geçiren varis yüzünden büyük bir kaosun içerisine sürüklenir.

İZLEYİCİ YORUMU: Film aksiyon dolu. Savaş ve viking filmleri sevenler buyrun.

IMDB PUANI: 6,9

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.hdfilmcehennemi2.life/pagan-kral-izle


NOT:  Arkadaşlar film yayınlayan sitelere destek olun. Reklamlarını tıklamayı unutmayın. Yoksa siteler bir bir kapanmalar başlar. 

RRR / ( 2022 )

 


RRR / ( 2022 )


Yönetmen: S.S. Rajamouli

Oyuncular: N. T. Rama Rao Jr.,Ram Charan,Ajay Devgn,Alia Bhatt,Shriya Saran,Samuthirakani,Ray Stevenson,Alison Doody,Olivia Morris

Senarist: S.S. Rajamouli

Süre: 182dk

Orijinal İsmi: Ratham Ranam Roudhiram

YORUM1:

Film, 1920'lerde ülkeleri için savaşmaya başlamadan önce iki efsanevi devrimcinin ve evlerinden ayrılışlarının hayali hikayesi.ni anlatıyor.

YORUM2:

İngiliz Raj'a ve Haydarabad Nizam'ına karşı mücadelede etkili olan özgürlük savaşçıları Alluri Sitarama Raju ve Komaram Bheem'in yaşamından yola çıkarak sinemaya konulan bir film.

İZLEYİCİ YORUMU: Film gerçekten çok hareketli. Seyrederken hiç sıkılmadım. Unutmayın hint filmi seyrediyorsunuz. Abartı zaten çoğu yapımlarında var. Ama eğlenceli abartılar bunlar. Görsellikler harika. 

IMDB PUANI: 8,0

FİLMİ SEYRETMEK İSTERSENİZ LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.hdfilmcehennemi2.life/rrr/2


22 Kasım 2022 Salı

Savaşçı ( 2010 )

 


SAVAŞÇI  ( 2010 )

Yönetmen: Nopporn Watin

Oyuncular: Kanokkorn Jaicheun, Seigi Ozeki, Sorapong Chatree, Winai Kraibutr

Senarist: Nopporn Watin

Orijinal İsmi: Yamada The Samurai Of Ayothaya

Süre: 90dk

Ödüller: 1 ödül & 2 Adaylık.

The Samurai of Ayothayaa zamanında yaşayan gerçek bir figüre dayanan hikayede Yamada Nagamasa'nın hayatı anlatılıyor. Taylan'da önemli bir yere sahip olan bu Japon maceraperest sonrasında ise Güney Tayland'da bulunan Nakhon Si Thammarat eyaletine vali olur.

OKUYUCU YORUMU: Film çok hareketli. Mükemmel  savaş sahneleri var. Savaş sevenler asla kaçırmasın. IMDB puanı az. Bence 7,0 ile 7,4 arası olmalıydı. 

IMDB PUANI: 6,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/samurai-ayothaya-2010-turkce-altyazili-full-hd-izle-fhd/


Blizzard of Souls - Dveselu Putenis ( 2019 )

 

Blizzard of Souls -  Dveselu Putenis    ( 2019 )


Yönetmen: Dzintars Dreibergs

Yapımcı: Dzintars Dreibergs , Inga Praņevska

Oyuncular: Greta Trusina, Martins Vilsons, Oto Brantevics, Rezija Kalnina, Raimonds Celms, Gatis Gāga,Jēkabs Reinis,Renārs Zeltiņš,Ieva Florence,Vilis Daudziņš

Senaryo: Boris Frumin, Aleksandrs Grins

Yazar: Boris Frumin

Ödüller: 9 ödül & 10 Adaylık.

Müzik: Lolita Ritmanis


YORUM1:

Arturs, henüz reşit olmamış 16 yaşında bir çocuktur. Savaş kapıya dayanınca eski bir asker olan babası ve erkek kardeşi ile birlikte Letonya'daki cephede savaşa katılırlar. İlk başlarda savaşa katıldığı için heyecanlı olan genç asker, çok geçmeden savaşın acımasız yüzü ile karşılaşır. Erkek kardeşi ve babasını kaybeden Arturs'un artık tek amacı eve döneceği güne kadar hayatta kalmaya çalışmaktır.

YORUM2:

Arturs Vanags, on altı yaşında bir çocuktur. Henüz reşit olmamasına rağmen, eski bir nişancı olan babası ve erkek kardeşi ile birlikte Letonya'nın ilk ulusal taburlarından birine katılır. Arturs, savaşa katıldığı için oldukça heyecanlı olsa da çok geçmeden savaşın onun hayâl ettiği gibi olmadığını keşfeder. Acımasız bir savaşın içinde yer alan Arturs, babasını ve erkek kardeşini kaybetmesinin ardından eve döneceği güne kadar hayatta kalabilmek için savaşacaktır.

İZLEYİCİ NOTU: Güzel bir savaş filmi. asla sıkılmazsınız. Sahneler çarpıcı. Oyuncuları tanımıyorum ama gayet başarılı buldum. 


IMDB PUANI: 7,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://ugurfilm3.com/dveselu-putenis/

https://www.fullhdizle.me/blizzard-of-souls-izle-2019/

Khartoum – Hartum ( 1966 )

 


Khartoum – Hartum    ( 1966 )


Yönetmen: Basil Dearden, Eliot Elisofon

Oyuncular:  Charlton Heston, Laurence Olivier, Ralph Richardson, Richard Johnson

Senaryo:  Robert Ardrey

Ödüller:  1 Oscar Adaylığı. Diğer 2 adaylık.

Süre: 134dk.

Sudan'dan Mısırlıları çıkarma emri alan bir İngiliz general, Müslümanların tehdidi altındaki halkı korumak için Hartum'da kalır. Ancak Müslüman güçlerin başındaki komutan, onu hem savaş tecrübesi hem de inancı konusunda zorlayacaktır.

İZLEYİCİ YORUMU: Film gerçekten sürükleyici. Savaş sahneleri de başarılı. Bazı konular hariç  gerçek bir hayat hikayesinden alıntı yapılan film, kahramanımız Gordon Paşa'nın kendini mehdi olarak tanıtan birisiyle mücadelesini anlatıyor. Filmde Osmanlı bayrakları mevcut. O zamanda Osmanlıyla müttefik halindeymiş İngilizler.   

IMDB PUANI : 6,9

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

TÜRKÇE ALT YAZILI: 

https://ugurfilm3.com/khartoum/

&&&

TÜRKÇE DUBLAJ:



IRAZCANIN DİRLİĞİ / ( FAKİR BAYKURT )

 

IRAZCANIN DİRLİĞİ / ( FAKİR BAYKURT )


YAZAR: FAKİR BAYKURT

YAYINEVİ: REMZİ KİTABEVİ

SAYFA ADETİ: 242

TÜR: ROMAN

BASIM TARİHİ: İSTANBUL/3.BASIM - 1969


OKUYUCU YORUMU: Serinin ikinci kitabı olan ''IRAZCANIN DİRLİĞİ'' ilk kitaptaki olayların devamıdır. Şikayetini geri alan Gara Bayram'a gizli gizli kin besleyen deli haceli'nin kardeşi ırazcan erkek torunundan çok kötü bir öç alır. Sonrasında çok büyük olaylar olur. Kitabı okumanızı tavsiye ederim. İlk kitabımız Yılanların Öcü'ne herkes hemen hemen bilmektedir. 

Sinema tarihimizde de biri 1962 yapımı olan  Fikret Hakan ,Nurhan Nur,Aliye Rona,Kadir Savun,Erol Taş gibi usta oyuncuların rol aldığı versiyonundan çok , en meşhuru ve bilinen  diğeri 1985 uyarlaması olan yine aynı isimle YILANLARIN ÖCÜ  adıyla devleşen Fatma Girik, Kadir İnanır, Serpil Çakmaklı,Nur Sürer,Erdal Özyağcılar,Savaş Yurttaş, İhsan Yüce' yi nasıl unutur. 

Ayrıca dizi olarak da aynı isimde showtv de  yayınlandı.

Mutlaka okunması gereken bir kitap. Bir çok insan Yılanların Öcü filmini seyredip de sonu neden böyle bitti diye anlam verememişlerdir. Bu kitapta hepsi var. buyurun okumaya.


YILANLARIN ÖCÜ FİLMİNİ SEYRETMEK İSTERSENİZ LİNKLERİ AŞAĞIDADIR:


1962 YAPIMI:

https://www.youtube.com/watch?v=KjW0mbf1Wso

------------------------------------------------------------

1985 YAPIMI:

https://www.youtube.com/watch?v=nfoDlj_aZMQ



Not: Serinin sonu Kara Ahmet Destanı'dır.  Bayram’ın oğlu Ahmet’in düşmanı olarak gördüğü insanlarla mücadelesi ve Ankara’da katıldığı eylemlerden sonra tutuklanmasına kadar uzanan süreç romanın konusunu oluşturur.


MEZARLARINIZA TÜKÜRECEĞİM / ( BORIS VIAN )

 

MEZARLARINIZA TÜKÜRECEĞİM  / ( BORİS VIAN )


YAZAR:  BORIS VIAN

YAYINEVİ: İTHAKİ

SAYFA ADETİ: 128

ORİJİNAL ADI: J'irai Cracher Sur Vos Tombes

TÜR: ROMAN

BASIM TARİHİ: İSTANBUL/1.BASIM - 2002

ÇEVİRİ: BAL ONARAN


OKUYUCU YORUMU: Kitabımız  ırkçılığın çok şiddetli olduğu zamanlardan bahsettiği için bir ara yasaklanmış. Okurken kendimi 1950 leri konu alan  bir gençlik filmi seyrediyormuş gibi hissettim. Kitap ilerledikçe gelişen olaylar şiddete ve nefrete dönüştü. Erotizm de cabası. Kitap  filme uyarlanmış. Yazarda ne ilginçtir ki, film galasında izlerken ölmüş. Okurken sıkılmayacağınıza eminim. Aksine ne oluyor oralarda  demeye bile başlayıp, ''tüh rezil '' deyip kendinizi bir anda olayın içindeymiş gibi , okudukça sürüklendiğinizi göreceksiniz. 

13 Kasım 2022 Pazar

KEKLİK / ( FAKİR BAYKURT )

 


KEKLİK / ( FAKİR BAYKURT )


YAZAR:  FAKİR BAYKURT

YAYINEVİ: REMZİ KİTABEVİ

SAYFA ADETİ: 374

TÜR: ROMAN

BASIM TARİHİ: İSTANBUL/ 4.BASIM - 1980

OKUYUCU YORUMU: Kitabımız gerçekten çok güzel ve sürükleyici. Kısaca şöyle bir bilgi vereyim. Av tutkunu Amerikalı bir mühendisin bir köyde misafir olup. Orada gördüğü bir kekliği çok beğenmesiyle başlayan hikayemiz, iş bulma umudu ile oğluna ait kekliği bu mühendise hediye eden bir adamın ve kekliği geri almak için dede ve torunun mücadelesini anlatıyor. O zamanın şartlarını ve sol sağ olaylarıyla işleyen mükemmel bir kitap. Mutlaka okuyun. 


GECE VARDİYASI / (FAKİR BAYKURT )

 


GECE VARDİYASI  / (FAKİR BAYKURT )


YAZAR:  FAKİR BAYKURT

YAYINEVİ: REMZİ KİTABEVİ

SAYFA ADETİ: 214

TÜR: ÖYKÜ

BASIM TARİHİ: İSTANBUL/1982

OKUYUCU YORUMU: Kitabımız gurbetçilerin öykülerini anlatmakta. Genelde Almanya'ya gidenlerden bahsetmekte. 22 ayrı öyküden oluşan kitabımız çok eğlenceli. Özellikle yangın isimdeki öykü ilgimi çekti. Sebebine gelince hani rahmetli Kemal Sunal'ın hepimizin bildiği Gurbetçi Şaban filmindeki eşiyle tanışma sahnesini, bu öyküden almış olmasından. Hemen hemen aynısı. Sonra ülkesine dönen gurbetçilerin çalışma yerindeki yetkilisine hediye seçimi, sonra kızının ismini kazayla Alman ismi veren anne v.s. çok eğlenceli birbirinden güzel öykülerle dolu bir kitap. Mutlaka okuyun.


YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...