29 Kasım 2022 Salı

The Sacrifice (金刚川) / ( 2020 )

 

Sacrifice / ( 2020 )


Yönetmen: Guan Hu, Frant Gwo,Lu Yang

Oyuncular: Zhang Yi, Wu Jing, Li Jiuxiao, Vizyon Wei, Deng Chao

Senaryo: Guan Hu, Frant Gwo, Lu Yang

Orijinal adı: 金刚川

Süresi: 122dk.

Film müziği: Roc Chen (阿鲲) ,Andrew Kawczynski


YORUM1: 1953'te Kore Savaşı son aşamaya giriyor. Çin Halk Gönüllü Ordusu Kumsong'daki son büyük savaşı başlattı. Savaş alanına zamanında varmak ve Kumsong cephe hattına yeterli gücü iletmek için askerler büyük mücadele vermeleri gerekmektedir.

YORUM2: 1953'te Kore Savaşı son aşamasına geliyor. Halkın Gönüllü Ordusu , Kumsong'da son büyük ölçekli harekatı olan Jincheng Harekatı'nı başlatıyor . Belirlenen zamanda varmak ve Kumsong'daki ön hatlara daha fazla ateş gücü getirmek için, Halkın Gönüllü Ordusu'nun askerleri, erzak sıkıntısı ve ekipman bakımından büyük bir eşitsizlikle, düşman uçaklarından gelen sürekli ayrım gözetmeyen bombalamalara karşı koyuyor. Savaşın alevleri arasında tahta bir köprüyü onarmak için etlerini ve kanlarını feda ederler. Tarihin az bilinen bir bölümü , filmin Çince adını aldığı Geumgang Nehri'nin üzerinde yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Filmde olaylar üç perspektiften üç ana bölümde sunuluyor: "Askerler", "Düşmanlar" ve "Nişancılar". Bunları son bir bölüm olan "Köprü" takip eder. 

İZLEYİCİ YORUMU: Sonunda Amerikayı övmeyen bir film bulabildim. Konu aslında belli. Ama sahneler çok çarpıcı. Savaş sahneleri  +18 desek yeri var. Imdb puanı 6,5 olmalıydı. 

IMDB PUANI: 5,7

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.hdfilmcehennemi.life/sacrifice-2020-izle-hdf-4/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...