22 Kasım 2022 Salı

IRAZCANIN DİRLİĞİ / ( FAKİR BAYKURT )

 

IRAZCANIN DİRLİĞİ / ( FAKİR BAYKURT )


YAZAR: FAKİR BAYKURT

YAYINEVİ: REMZİ KİTABEVİ

SAYFA ADETİ: 242

TÜR: ROMAN

BASIM TARİHİ: İSTANBUL/3.BASIM - 1969


OKUYUCU YORUMU: Serinin ikinci kitabı olan ''IRAZCANIN DİRLİĞİ'' ilk kitaptaki olayların devamıdır. Şikayetini geri alan Gara Bayram'a gizli gizli kin besleyen deli haceli'nin kardeşi ırazcan erkek torunundan çok kötü bir öç alır. Sonrasında çok büyük olaylar olur. Kitabı okumanızı tavsiye ederim. İlk kitabımız Yılanların Öcü'ne herkes hemen hemen bilmektedir. 

Sinema tarihimizde de biri 1962 yapımı olan  Fikret Hakan ,Nurhan Nur,Aliye Rona,Kadir Savun,Erol Taş gibi usta oyuncuların rol aldığı versiyonundan çok , en meşhuru ve bilinen  diğeri 1985 uyarlaması olan yine aynı isimle YILANLARIN ÖCÜ  adıyla devleşen Fatma Girik, Kadir İnanır, Serpil Çakmaklı,Nur Sürer,Erdal Özyağcılar,Savaş Yurttaş, İhsan Yüce' yi nasıl unutur. 

Ayrıca dizi olarak da aynı isimde showtv de  yayınlandı.

Mutlaka okunması gereken bir kitap. Bir çok insan Yılanların Öcü filmini seyredip de sonu neden böyle bitti diye anlam verememişlerdir. Bu kitapta hepsi var. buyurun okumaya.


YILANLARIN ÖCÜ FİLMİNİ SEYRETMEK İSTERSENİZ LİNKLERİ AŞAĞIDADIR:


1962 YAPIMI:

https://www.youtube.com/watch?v=KjW0mbf1Wso

------------------------------------------------------------

1985 YAPIMI:

https://www.youtube.com/watch?v=nfoDlj_aZMQ



Not: Serinin sonu Kara Ahmet Destanı'dır.  Bayram’ın oğlu Ahmet’in düşmanı olarak gördüğü insanlarla mücadelesi ve Ankara’da katıldığı eylemlerden sonra tutuklanmasına kadar uzanan süreç romanın konusunu oluşturur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...