26 Kasım 2023 Pazar

Mat Kilau / ( 2022 )

 

Mat Kilau 


Yönetmen: Syamsul Yusof

Oyuncular:  Beto Kusyairy, Fattah Amin, Yayan Ruhian, Ellie Suriaty Omar, Dato' Rahim Razali, Namron, Jalaluddin Hassan, Wan Hanafi Su, Khir Rahman, Farah Ahmad

Orijinal Adı:   Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan

Süre: 118 dk.

YORUM1: İngiliz kuvvetlerinin Pahang'ı işgal etmesinin ardından ülkesinin sömürgeleşmesini engellemek isteyen bir savaşçı, halkını gerilla taktikleriyle karşı koymaya ikna eder. 

YORUM2:  İngiliz yetkililerin halkı aşırı vergilere tabi tuttuğu, Malaylara ait toprakları el koyduğu ve Pahang’daki İslam yaşamını bozduğu politikaları, yöneticiler ve Malaylar arasında memnuniyetsizliğe yol açtı. Britanya zulmüne karşı ayaklanan Mat Kilau ve arkadaşlarının vatansever ruhu, Kaptan Syers’ı Mat Kilau’ya saldırmaya zorladı. Mat Kilau’nun kahraman ruhunu, Tok Gajah’ı ve Mat Kilau’nun en iyi arkadaşlarının, ormanda İngiliz askerlerine karşı savaşmak için bilgeliğini nasıl kullandığını izleyin. Mat Kilau ve arkadaşları, Pahang’da altın ve kalay elde etmek için barbar ve hırslı İngiliz ordusunu kovmayı başarabilecekler mi?

İZLEYİCİ  NOTU: Film gerçekten sürükleyici arkadaşlar. Savaş sahneleri çok iyi. IMDB puanı neden 5,5 olduğunu izleyince anlayacaksınız. Filmin içinde bolca İslamdan Kur'an dan bahsediyor. Normal yani 3,3 bile yapabilirlerdi. Bana kalsa en az 7,5 var.

IMDB PUANI: 5,5 

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.hdfilmcehennemi2.de/mat-kilau-izle-1



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...