24 Nisan 2020 Cuma

SAVAŞ VADİSİ ( 2016 )



SAVAŞ VADİSİ ( 2016 )


Yönetmen: Mel Gibson ,

Oyuncular: Andrew Garfield , Sam Worthington , Vince Vaughn , Luke Bracey , Teresa Palmer , Hugo Weaving , Rachel Griffiths , Ryan Corr , Richard Roxburgh , Luke Pegler ,

Tür: Tarih, Savaş, Dram,

ÖZET:1
Amerika Birleşik Devletleri'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesinin ardından Desmond T. Doss (Andrew Garfield) da birçok Amerikalı gibi orduya katılmaya gönüllü olur. Ancak dindar bir Hıristiyan ve bir pasifist olan Doss, savaşta insan öldürmeyi ve herhangi bir şekilde silah kullanmayı reddetmektedir, onun yerine savaş alanında yaralıları kurtararak hizmet etmek istemektedir. Bu tavrı hem komutanları, hem de asker arkadaşları arasında ilk başta çok sert tepkiyle karşılanır, askeri mahkemeye bile çıkar. Ancak Doss, son derece sert bir eğitimden geçip, kendi hayatı pahasına silahsız bir şekilde savaş alanına gitmeyi çoktan göze almıştır. ABD Başkanı Harry Truman tarafından Onur Madalyası'na layık görülmüş bir vicdani retçinin öyküsünü sinemaya aktaran Savaş Vadisi filmini Mel Gibson yönetiyor.

ÖZET:2
2. Dünya Savaşı Amerikan Ordusu Sıhhiyesi Desmond T. Doss Okinawa savaşında, vicdanını kullanıp insanları öldürmeyi reddederek Amerikan tarihinde ilk kez şeref madalyası alan biri olmuştur.

ÖZET: 3
Savaş Vadisi, İkinci Dünya Savaşı'nda ateşli silah ya da savaş aleti taşımayı reddeden barış yanlısı Amerikalı savaş doktoru Desmond Doss hakkındaki, 2016 Amerikan yapımı biyografik savaş filmi.

ÖZET:4
Savaş Vadisi, tek bir kurşun sıkmadan 75'e yakın kişiyi kurtaran kahramanın hikayesini ele alıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Ordusu’ndan Medic Desmond T. Doss, Okinawa Savaşı’nda görev yaparken insanları öldürmeyi reddeder ve Amerikan tarihinin ilk Onur Madalyası’na layık görülen vicdani retçisi olur. Usta oyuncu ve yönetmen Mel Gibson'ın on yıl aradan sonra çektiği savaş filminin oyuncu kadrosunda Andrew Garfield, Vince Vaughn, Sam Worthington, Hugo Weaving, Luke Bracey, Teresa Palmer ve Rachel Griffiths gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosun ise Andrew Knight ve Robert Schenkkan'a ait.

İZLEYİCİ NOTU:
Çok sayıda ödül almış bir film. Seyretmekten gerçekten çok keyif aldım. Savaş sahneleri çok iyi. Kurgu senaryo zaten dehşet. Oyunculuk kalitesi de eklenince ortaya olağan üstü bir savaş filmi çıkmış. Tabi ki yönetmen Mel Gibson olunca olağan üstü şeyler bekleniyor ki zaten bekleneni vermiş.

IMDB PUANI: 8,1

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://www.fullhdfilmcehennemi.pw/savas-vadisi-hacksaw-ridge-turkce-dublaj-izle.html?unapproved=258744&moderation-hash=2ce0148f0b494ffadf6be9df55338ad5#comment-258744

ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...