14 Mart 2020 Cumartesi

SIKI DOSTLAR ( 1990 )




SIKI DOSTLAR

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro , Samuel L. Jackson , Ray Liotta , Joe Pesci , Debi Mazar

Senaryo: Martin Scorsese , Nicholas Pileggi

Senaryo (Kitap): Nicholas Pileggi

Yapımcı: Irwin Winkler

Görüntü Yönetmeni: MichaeI Ballhaus

Tür: Biyografi , Dram , Polisiye , Suç

Süre: 2 saat 25 dk


5 kişilik profesyonel soygun ekibi, bir hırsızlık olayı gerçekleştirir. Başarı ile sonuçlandıktan sonra ekipteki Jimmy ve Tommy birisi hariç ekibin geri kalanını öldürür ve mafyada bu şekilde söz sahibi olurlar. Ancak Herry (Ray Liotta) bu durumu kabullenmek istemez ve kendinin de ön plana çıkması için çeşitli yollara başvurur.


İZLEYİCİ NOTU:
Eski yapımların tadı bambaşka oluyor. Bu filmde her şey bir harika. Kamera çekimleri,senaryolar, Mekan seçimleri ve oyunculuk. Filmin sürükleyici bir konusu var.

İtalyan mafyasını anlatan filmlerden biri olan sıkı dostlar, 6 dalda Oskar adayı gösterilmiş olup, en iyi yardımcı aktör dalında Joe Pesci ödül almıştır. Ayrıca Bafta ödüllerinde de dereceye girip en iyi film ödülünü de almış. IMDB top 250 listesinde 17 sırada yer almaktadır. Her siname sever bu filmi mutlaka seyretmeli.


IMDB PUANI: 8,8

İZLEMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR: 
https://www.fullhdfilmizlesene.net/film/siki-dostlar-izlehd/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...