6 Ocak 2020 Pazartesi

WITCHFINDER GENERAL - Cadı Avcısı General - The Conqueror Worm (1968)





WITCHFINDER GENERAL - Cadı Avcısı General - The Conqueror Worm (1968)


Yönetmen: Michael Reeves
Yıl: 1968
Oyuncular: Vincent PriceIan OgilvyRupert DaviesHilary HeathRobert RussellNicky HensonTony SelbyBernard KayGodfrey JamesMichael BeintJohn TrenamanBill MaxwellPaul FerrisMaggie KimberlyPeter Haigh
Türler: DramTarihKorku


17. yüzyıl İngiltere'sinde iç savaş olanca şiddeti ile sürmektedir. Kral I. Charles yanlıları ile Cromwell yandaşları ülkenin kontrolünü ele geçirmek için kıyasıya çarpışmaktadırlar. Bu bezdirici savaş insanları akılcı düşünceden uzaklaştırmış ülkede batıl inançlar yaygınlaşmıştır. Bu kargaşa ortamında Püriten Kralcılar tarafından bir cadı avcısı olarak görevlendirilen Matthew Hopkins (Vincent Price) ve yardımcıları köy köy gezerek büyücülükle suçladıkları kişilere çeşitli işkenceler uygularlar. Fırsatçı bir paragöz olan Matthew bir yandan da durumu kendi lehinde kullanarak cebini de doldurmaktadır.


İZLEYİCİ NOTU:
Film sade çekilmiş olmasına karşın, gerçekten sürükleyici ve iyi. Konu zaten gerçek yaşanmışlardan alınma. İnsanlara neler yapmışlar. Seyrederken hiddetlendim... Az küfür az da söylendim.... Sahneler çok çarpıcı işkence sahneleri  ve kadınlara uygulanan şiddet görüntüleri çok var. Unutmadan filmimiz 1968 yapımı gerisini siz düşünün. Mutlaka seyredilmeli. IMDB puanı da çok az bence haksızlık etmişler. En az 7,5 olmalı.


IMDB PUANI: 6,9


SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://tamfilmizle.com/filmizle/cadi-avcisi-general-witchfinder-general-1968/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...