6 Ocak 2020 Pazartesi

HELEN OF TROY - Truvalı Helen (1956)




HELEN OF TROY - Truvalı Helen (1956)

Yönetmen: Robert Wise
Yıl: 1956
Oyuncular: Rossana PodestàJacques SernasCedric HardwickeStanley BakerNiall MacGinnisNora SwinburneRobert DouglasTorin ThatcherHarry AndrewsJanette ScottRonald LewisBrigitte BardotEduardo CiannelliMarc LawrenceMaxwell Reed
Türler: MaceraDramTarihRomantikSavaş

Filmin bu halinde Truvalı Paris bir gemi kazazedesidir ve kim olduğunu bilmeden kraliçe Helena ile karşılaşıp aşık olur. Yunanlıların tavırlarından hazzetmeyen Paris kaçmalıdır ama kader ve karşılıklı aşkları Helen'i de yanına almasına sebep olur. Bu Yunanlılar'a aradıkları savaş sebebidir.

İZLEYİCİ NOTU:
Filmimiz eski uygarlıkların hüküm sürdüğü, site kent devletlerinin güçler savaşına sahne olan dönemde geçmekte. Zengin ve stratejik noktada kurulan Truva Kenti'ni işgal edip, hazinelerini almayı düşünen güçler. Kurnazlık sayesinde emellerine ulaşırlar. Konu itibariyle en eski truva filmi diye biliyorum. Yıl 1956.

Yeni uyarlanan halleriyle karşımıza çıkan film, tarihi itibariyle benim için o zamnalr çevrilen çok iyi yapımlardan biri. IMDB puanını anlayamadım 6,2 çok hak etmeyen bir puan. Yıl 1956 diyorum şimdiki gibi görsel efektler yok, her şey özveri ile yapılıyor. Filmi izlemenizi isterim. Bildiğimiz Brad pitt'in oynadığı Troy  filminden konuların işleyici biraz farklı.


IMDB PUANI:6,2


SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://tamfilmizle.com/filmizle/truvali-helen-helen-of-troy-1956/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...