6 Ocak 2020 Pazartesi

ANGELS WITH DIRTY FACES - Kirli Yüzlü Melekler (1938)




ANGELS WITH DIRTY FACES - Kirli Yüzlü Melekler (1938) 

Yönetmen: Michael Curtiz
Yıl: 1938
Oyuncular: James CagneyPat O'BrienHumphrey BogartAnn SheridanGeorge BancroftThe 'Dead End' KidsBilly HalopBobby JordanLeo GorceyGabriel DellHuntz HallBernard PunslyJoe DowningEdward PawleyAdrian Morris
Türler: SuçDramKara-FilmGerilim

Bu etkileyici ganster klasiğinde sahne dışında da arkadaş olan James Cagney ve Pat O'Brien, kamera önüne altıncı kez geçiyorlar. Cagney'in canlandırdığı Rocky Sullivan, yeraltı dünyasındaki başarısı sonucu bir grup serserinin gözünde onu kahramana dönüşmüş karizmatik bir ghetto kabadayısıdır. O'Brien ise Sullivan'ın sonradan rahip olan çocukluk arkadaşı Peder Connollydir ve onun hükmünü bitirmeye yemin etmiştir.


İZLEYİCİ NOTU:
Film siyah beyaz. Konu basit gibi gözükse bile seyretmeye başlayınca acayip sürüklüyor. Çok temiz bir film. Verdiği mesajlar çok iyi. Final zaten efsane. İnanın şuan yeniden çekilse ve baş rolünü Tom Cruise veya Brad Pitt oynasa Oskarı almaması imkansız. Bence seyretmenizi tavsiye ederim.

İnsan düşünmeden edemiyor 1938'lerde adamlar nasıl filmler yapmışlar, nasıl senaryolar yazmışlar. Gerçi bizim Yeşilçam'ımızda bakmayın siz çok film var. Ama fazla değer bulmamış. Konular zaten Hollywood'dan aynen kopyalanmış, önümüze atılmış... Allahtan Oyuncularımız kaliteliymişler ki filmler izleniyor. Yatırımsız ancak. Bizim Yeşilçam filmlerimiz birer belgesel gibi çekildiğinden, hiçbir zaman değeri kaybolmaz.  O zamanın düşünceleri nasılmış ki bolbol çevre çekimiyle doldurulmuş. Daha doğrusu geçiştirilmiş. Bir kaç da müzik patlatmışlar bitti. Şunu da söylemek gerekir. Baş yapıt olacak çok filmlerimizde var. Ama işi götüren hep oyuncular olmuş. Hollywood' da olsalar bir Kadir İnanır ya da bir Cüneyt Arkın, dünya çapında efsane olurdu. Erol Taş vs.



IMDB PUANI: 8


SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://tamfilmizle.com/filmizle/kirli-yuzlu-melekler-angels-with-dirty-faces-1938/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...