20 Ocak 2020 Pazartesi

L'ARMÉE DU CRIME - Suç Ordusu - Army Of Crime (2009)




L'ARMÉE DU CRIME - Suç Ordusu - Army Of Crime (2009)


Yönetmen: Robert Guédiguian
Yıl: 2009
Oyuncular: Simon AbkarianVirginie LedoyenRobinson StéveninLola NaymarkGrégoire Leprince-RinguetAdrien JolivetOlga LegrandAlexandru PotoceanJean-Pierre DarroussinYann TrégouëtPascal CervoPaula KleinBoris BergmanLéopold SzabaturaAriane Ascaride
Türler: DramTarihSavaş


Film, 2. Dünya savaşının en tanınmış direnişçilerinden Parisli Ermeni şair Missak Manouchian ve göçmen kökenli arkadaşlarının hikâyesini anlatıyor. 1940-44 arasında Nazi işgali altındaki Fransa'daki İspanyol, İtalyan, Macar, Polonyalı, Rumen ve Yahudi göçmenlerinin oluşturduğu direniş hücresinin mücadelesini Louis Aragon (1897-1982) Kızıl Afiş adıyla şiirleştirmiş, Léo Ferré (1916-1993) aynı adla şarkılaştırmış ve bir başka Fransız yönetmen, belgeselci Frank Cassenti de yine Kızıl Afiş adıyla 1975'te sinemaya uyarlamıştı. Robert Guédiguian Fransız makamlarının çoğu zaman sessizce geçiştirmeğe çalıştığı bu direniş öyküsünü yeniden çekmiş. Manouchian'ın harekete katılışı, çevresindeki genç komünist ve anarşist göçmenlerin özverisi, ihanetler, bir dizi eylem ve suikast, son olarak da yakalanmaları ve idamları ekrana yansıtılmış.

İZLEYİCİ NOTU:
Film ikinci dünya savaşında geçen gerçek bir öyküden alınmış. Sade ve heyecan dolu bir film. Fransa'da ki sivillerden oluşan ilk direniş timini anlatıyor. Film gerçekten çok iyi. Kurgusu zaten mükemmel. Seyrederken acaba neler olacak... Hadi yaaaa . Tühhh  vs. bol bol aklınızdan geçecektir. Çok iyi bir film bence seyredin . Asla zaman kaybı değil. Sadece baş aktörlerde ki oyuncu bizim Anadolu Ermenisi. Tecrit zamanında Fransaya gelmiş haliyle zorluklar çekilmiş. Milliyetçilik yapmadan lütfen filmi seyredin. Imdb puanına gelince bu film için bence 7,2 ile 7,5 arası olsa yeridir. 6,7 Çok düşük.


IMDB PUANI: 6,7

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://tamfilmizle.com/filmizle/suc-ordusu-l-arm-e-du-crime-2009/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...