6 Ocak 2020 Pazartesi

INGLOURIOUS BASTERDS - Soysuzlar Çetesi (2009)



INGLOURIOUS BASTERDS - Soysuzlar Çetesi (2009)

Yönetmen: Quentin TarantinoEli Roth
Yıl: 2009
Oyuncular: Brad PittMélanie LaurentChristoph WaltzEli RothMichael FassbenderDiane KrugerDaniel BrühlTil SchweigerGedeon BurkhardJacky IdoB.J. NovakOmar DoomAugust DiehlDenis MénochetSylvester Groth
Türler: MaceraDramSavaş

Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur. Bir şekilde bu can pazarından kurtulmayı başaran kadın Paris'e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayata başlar. Öte yandan Avrupa'nın farklı bir ülkesinde kendi askerlerini Nazilere karşı örgütleyen yahudi Teğmen Raine amacına ulaşmak için çeşitli planlar kurmaktadır. Shosanna, Teğmen Raine ve Alman aktrisin yolları, Shosanna'nın işlettiği bir sinema salonunda kesişecektir. Aykırı yönetmen Quentin Tarantino'nun yazıp yönettiği, başrollerini ise Brad Pitt ve Diane Kruger'ın paylaştığı film sekiz dalda Oscar'a aday gösterilmiştir.

İZLEYİCİ NOTU:
Filmimiz 2 dünya savaşında geçmekte. İçerisinde bol bol nazi öldürme sahneleri var. Şiddet zaten çok var ki.. filmin yönetmeni quentin tarantino olunca zaten normal geliyor. Tarantino şidddeti seven br yönetmen. Sanatsal bir film asla değil. Uçuk kaçık bir film yapmış yine. Filmin konusu karmaşık, absürt. Çok çarpıcı sahneleri var. Sonra film yönetmenin hayal dünyasına dalıp, senaryo yazarının da buna eşlik edip şu sorunun cevabını aramışlar.: '' Acaba Hitler öldürülseydi savaş biter miydi? '' İzlemeye değer bir film. Şunu da belirtmeden yapamayacağım. O kadar Oskara gösterilecek bence bir şey yok. Sadece istenilen şeyleri verdikleri için birazda abartı ve yahudi propagandası da var. Normal buluyorum. Oskara aday gösterilecek yada Oskar alabilecek çok daha iyi yapımları biliyorum. Bu film hiçbir gerçeği yansıtmıyor. Fantazi yapmışlar yada senaryoyu yazarken kafaları güzelmiş. 8,3 çok iddalı imdb puanı. Bu benim düşüncem.


İMDB PUANI: 8,3


SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://tamfilmizle.com/filmizle/soysuzlar-cetesi-inglourious-basterds-2009/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...