17 Kasım 2019 Pazar

APOCALYPSE NOW - Kıyamet (1979)




APOCALYPSE NOW - Kıyamet (1979)



Yönetmen: 
Yıl: 1979
Oyuncular: 
Türler: 


Yüzbaşı Willard ve ekibinin görevi, Vietnam'da Amerikan ordusuna isyan eden ve vahşi bir şekilde bir orman kabilesini yöneten Albay Walter Kurtz'ü öldürmektir. Kurtz’ün izini süren Willard, savaşın acımasızlığı altında giderek takip ettiği kişiye benzemeye başlayacaktır.Joseph Conrad’ın "Karanlığın Kalbinde" kitabından ve karısının notlarından da faydalanarak Francis Ford Coppola tarafından uyarlanan film, sinema tarihinin en ünlü savaş filmlerinden biri kabul ediliyor. Coppola, kitaptaki hikayeyi Vietnam Savaşı’na uyarladı.


FARKLI YORUM:
''  Senaristliğini ve yönetmenliğini John Milius ve Francis Ford Coppola’nın üstlendiği Apocalypse Now filminde genç yetenekli oyuncu kadrosunda Harrison Ford ve Laurence Fishburne yer almaktadır. 2 oscar ödülü alan kıyamet filmi 8.5 puanla IMDB sistemiden en iyi filmler arasında gösterime girmiştir. Vietnam’da bulunan amerikan ordusuna kafa tutan Albay Walter Kurtz Yüzbaşı Willard tarafından öldürülmek için vietnama gönderilir. Yüzbaşı gün geçtikçe savaşın acımasızca oluşundan dolayı iyice kendiside albaya benzemeye başlayacaktır. ''


İZLEYİCİ NOTU:
Arkadaşlar film acayip bir şey. Hani bildiğiniz savaş filmleri varya unutun. Apsürt bir savaş filmi yapmışlar. Sahneler muhteşem. Filmde mantık aramayın. Farklı bir ruh hali var. Son sahnelerde ki gerçek vahşet sahnesi var. Söylemeyecektim ama yazma gereği duydum. Palalarla Koca çamışı nasıl katlettiniz. Vay karaktersizler demek geliyor içimden. Film neyse izleyin anlarsınız.  Bu film bence +18 .  Çocuklara seyrettirmeyin. Ama her şeye rağmen süper film. Kamera görüntüleri falan. Yıl 1979 adamlar uçmuşlar ya.



İMDB PUANI: 8,5


FİLMİ İZLEMEK İSTERSENİZ LİNKİ AŞAĞIDADIR:
http://www.fullhdfilmizlesene5.net/kiyamet-turkce-dublaj-izle.html


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...