26 Mart 2023 Pazar

Savaş; Zafere Kükreme / ( 2019 )


Savaş; Zafere Kükreme  /  ( 2019 )

Yönetmen: Shin-yeon Won

Oyuncular : Hae-jin Yoo, Jun-yeol Ryu, Kazuki Kitamura, Woo-jin Jo

Orijinal ismi: The Battle: Roar to Victory

Kore’nin Japonya’dan bağımsızlık için mücadele tarihindeki en görkemli anlarından biri ile ilgili bir film olan “Savaş: Zafere Kükreme” milliyetçi bir gurur ve zafer duygusu uyandıran, 4 günlük bir süre boyunca, Kore'deki bağımsızlık militanları ve Çin'deki Mançurya'daki emperyalist Japon kuvvetleri arasında ki şiddetli bir savaşı anlatan ve militanlardaki kılıç ustası ve keskin nişancıyı işleyen bir filmdir.

İZLEYİCİ NOTU: Film gerçekten çok iyi arkadaşlar. Çok hareketli sahneler var. Bol savaş sahneli, bol heyecan ve aksiyon dolu bir film. Savaş sevenler zaten mutlaka seyretsin. Filmin Imdb puanı çok az. bence en az 8 olmalıydı. 

IMDB PUANI: 6,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.pw/film/savas-zafere-kukreme-the-battle-roar-to-victory-izle-fhd2/


25 Mart 2023 Cumartesi

ÖN CEPHE / ( 2011 )

 

ÖN CEPHE   /  ( 2011 )

Yönetmeni: Jang Hoon

Oyuncular: Shin Ha-kyun , Go Soo , Lee Je-hoon , Ryu Seung-su , Ko Chang-seok , Lee Da-wit , Ryu Seung-ryong , Kim Ok-vin , Cho Jin-woong , Jung In-gi

Süresi: 133 dk.

Orijinal ismi: The Front Line

YORUM:

Kim su-hyuk ile Kang Eun-pyo üniversiteyi birlikte okumuş çok yakın iki arkadaştır. Savaş sırasında esir alınırlar ve Kim su-hyuk (Soo Go) hariç diğer herkesi serbest bırakırlar. Aralarında en çok korkanda odur. Kang Eun-pyo arkadaşının öldürüldüğünü düşünür fakat şu anda görev yaptığı yerdeki komutanı onun yaşadığını söyler. Kang Eun-pyo disiplinsizlik yüzünden ceza olarak güney cephesine yollanır. Oradaki komutanın görev süresi doluyordur ve yeni komutan Kang Eun-pyo olacaktır. Bir önceki komutanları kendi birimlerinden biri tarafından vurulmuştur ve suçlu bulunamamıştır. Şimdiki görevi ise Kuzey Kore askerlerine kendi birimleri tarafından yardım edenleri bulmak olacaktır.

İZLEYİCİ NOTU:  Filmimiz Kore savaşını farklı bir açıdan ele alıp, savaşın aslında ne kadar korkunç bir şey olduğunu anlatan ve savaşta da olsalar insanların anlaşma ve mecburiyet anlarında neler yapabildiğini gözler önüne seren bir film. İlginçti gerçekten. 

IMDB PUANI: 7,3

DİP NOT: Ön Cephe, Jang Hoon'un yönettiği 2011 tarihli Güney Kore yapımı savaş filmidir. Film, Kore Savaşı'nda 1953 ateşkesi zamanında geçmektedir. Güney Kore filmi 84. Akademi Ödülleri'ne En İyi Yabancı Film kategorisi için gönderdi ancak film aday listesine giremedi. Filmi Güney Kore'de 2,95 milyon kişi sinemalarda izledi. 

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR: 

https://www.hdfilmcehennemi.life/the-front-line-1/

12 Mart 2023 Pazar

Geçmişin Sığınağı / ( 1999 )


 

Geçmişin Sığınağı / ( 1999 )


Yönetmen: Hugh Wilson

Oyuncular: Brendan Fraser , Alicia Silverstone, Christopher Walken, Sissy Spacek, Nathan Fillion , Dave Foley, Joey Slotnick, Mary Ann Hermansen, Don Yesso, Harry S. Murphy

Senarist: Bill Kelly , Hugh Wilson

Yapımcı: Renny Harlin , Sunil Perkash , Mary Kane ,

Orijinal İsmi: Blast From The Past

Süre: 112 dk.

Los Angeles 1997 yılı. Calvin ve Helen, 1962 yılının o kader gününden beri hayatlarını, incelemek üzere girdikleri Calvin in bomba sığınağına düşen jet yüzünden mahsur kaldıkları sığınakta geçirmektedirler. Şimdi 35 yaşında olan oğulları Adam bile burada doğmuştur. Sığınakta 50 li yıllar nostalji değildir. 35 yıl sonra kapak açıldığında baba, radyasyon giysileri içinde keşfe çıkar. Çevresinde ilk gördüğü insanlar; bir travesti fahişe, yaşlı bir kitapevi sahibi ve Calvin in Tanrı olduğunu zanneden iki ayyaştır. Calvin geri dönünce rapor verir. Maruz kaldıkları radyasyon saldırısının sonucunda, kendisini muhtemelen gelecek 10 yıl içinde yok edecek yarı insan yaratıklar oluşmuştur. Bu süreyi geçirebilmek için erzağa ihtiyaçları vardır. Webster lar gerekli stoğu sağlarken aynı zamanda kandisine bir eş bulsun diye saf Adam ı yer üstüne gönderirler ve Adam anında kaybolur. Geçmişin sığınağından çıkmak Adam a neler getirecektir?


İZLEYİCİ NOTU:  Film tam bir komedi tadında. İnsan tekrardan izlemek istiyor. Konu bakımından galiba eskimiyor. Tipik Amerika komedisinden biraz farklı. Daha keyifli. Arşivlik bir film. Imdb puanı çok az.

IMDB PUANI: 6,7 

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR: 





KIZIL KAYALAR / ( LUO KUANPİN )

 

KIZIL KAYALAR / ( LUO KUANPİN )


YAZAR: LUO KUANPİN 

YAYIN EVİ: SİMGE YAYINEVİ

ÇEVİREN: MUSTAFA TUTKUN

SAYFA ADETİ: 456

TÜR: ROMAN , SİYASİ ROMAN

BASIM TARİHİ:  ANKARA  /  MART 1991


KİTAP YORUMU:

'' Bu kitap büyük çin devrimine giden süreçteki mücadeleleri canlı ve sürükleyici bir şekilde tasvir eden tarihsel bir romandır.

Çin Devrimi ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşu emperyalizme karşı on yıllar süren bir mücadele sonucuydu.

Elinizdeki kitap devrimin arifesindeki bir dönemde, 1947 yılı ortalarından 1949 sonuna kadar halkın, Çin Komünist Partisi önderliğinde verdiği kahramanca mücadelelerin ve emperyalizm ile onun yerli işbirlikçilerinin ülkeden temizlenmesinin görkemli öyküsüdür.

Bu roman baskıya, sömürüye, işkenceye karşı halk mücadelesinin öyküsü ve burjuvazinin yoz sanatına karşı halkın güçlü bir silahıdır.

Kuşaklar boyu devrimler, onları anlatan ünlü romanlarla belleklerde yer edinir. Büyük Fransız romancısı Victor Hugo, 1789 Büyük Fransa İhtilalini ünlü eseri 1793 romanıyla anlatır. Rusya’nın Ekim Devrimi, John Reed’in Dünyayı Sarsan On Gün’üyle bilinir. Çin devriminin romanı da bir bakıma Kızıl Kayalar’dır. ''

OKUYUCU YORUMU: Kitabımız bir harika. İnsanın okudukça okuması geliyor. Okunması gereken kitaplardan biri bence.


17 YENİDEN / ( 2009 )

 

17 YENİDEN  / ( 2009 ) 


Yönetmen:  Burr Steers

Oyuncular: Zac Efron , Leslie Mann , Matthew Perry, Michelle Trachtenberg, Allison Miller , Thomas Lennon , Sterling Knight, Kat Graham ,Tyler Steelman , Tiya Sircar

Senarist:  Jason Filardi

Orijinal Adı: 17 AGAIN

Süresi: 102 dk.

1989 yılında lise son sınıf öğrencisi olan Mike O’Donnell (Zac Efron) okulun basket takımının yıldızıdır. Üniversite bursu ve parlak bir gelecek avucunun içindedir. Ama o her şeyi elinin tersiyle itip, bebek beklediğini yeni öğrendiği kız arkadaşı Scarlett’la yaşamaya karar verir. Yaklaşık 20 yıl sonra, Mike’ın (Matthew Perry) şaşaalı günleri kesinlikle geride kalmıştır. Scarlett’la (Leslie Mann) evliliği paramparçadır, işteki terfi onu es geçmiştir, ergenlik çağındaki oğlu onun bir zavallı olduğunu düşünmektedir ve lisede bir inekken sonradan teknoloji milyarderi olan en iyi arkadaşı Ned’in (Thomas Lennon) yanında yaşamaya mecbur kalmıştır. Ama Mike’a ikinci bir şans verilir ve mucizevi bir şekilde 17 yaşına geri döner. Mike’ın görünümü belki 17 yaşında gibidir, ama otuz küsur yaşındaki tavırları 2009 yılının son sınıf öğrencileri arasında hiç de havalı olmaz.

İZLEYİCİ YORUMU: Tipik Amerikan komedi türü. Ama senaryo ve konu bakımdan çok iyi. Ve çok eğlenceli çok güldüm. Komedi ağırlıklı seyretmek isteyenler izleyebilir. Stres atmanıza bire bir. 

IMDB PUANI: 6,4

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR: 

https://www.hdfilmizle.top/17-yeniden-17-again-2009-turkce-dublaj-izle.html

https://sinemol.vip/17-yeniden-izle-2009-1


VARŞOVA 44 / ( 2014 )

 

VARŞOVA 44   / ( 2014 )


Yönetmen: Jan Komasa

Oyuncular: Max Riemelt , Mads Hjulmand, Tomasz Schuchardt , Anna Próchniak , Józef Pawlowski

Senarist: Jan Komasa

Süresi: 127 dk.

Diğer İsimleri:  City 44 , Miasto 44  , Varşova 44

YORUM-1:
1944 Varşova Ayaklanması'nın kanlı ve acımasız gerçekliği sırasında bir aşk, dostluk ve macera arayışı hikayesi.

YORUM-2:
1944 yılı Varşova sokaklarında geçen film Varşova Ayaklanması'nı anlatıyor. Film, Polonya'nın Armia Krajowa (Halk Ordusu) birliklerinin Nazi Almanyası'ndan kurtulup, Almanları şehirden atmayı planladığını anlatıyor. Yaşanan acımasız ve kanlı Varşova Ayaklanması sırasında yaşayan iki aşık ilişkilerini küçük kalıntılarla atlatmak isteyecekler ve bunun için çok çabalayacaklardır.

İZLEYİCİ NOTU: Film sürekli aksiyon ve savaş sahneleriyle dolu. Tempo hiç düşmüyor. Vahşet ve kan çok var. Çocuklarla seyredilmemesi lazım.  


IMDB PUANI: 6,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:



NOT: LÜTFEN FİLMİ SEYREDERSENİZ. EN AZ 1 REKLAMI İZLEYİN. SİTE AYAKTA KALSIN. YOKSA FİLM SEYRETMEK ARTIK ZORLAŞIR. ANLAŞMALI BAŞKA YERLERDE BİR ÇOK FİLM ZATEN YAYINLANMIYOR. KAPANMAMASI İÇİN DESTEK VERMEK LAZIM.





BLACK ADAM / ( 2022 )

 

BLACK ADAM  /  ( 2022 )


Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Dwayne Johnson,Aldis Hodge,Noah Centineo, Sarah Shahi, Marwan Kenzari, Quintessa Swindell , Pierce Brosnan, Uli Latukefu , James Cusati-Moyer , Bodhi Sabongui

Süresi: 125 dk.

YORUM-1:

Shazam’ın tam zıttı olan Black Adam karakteri, DC sinema evrenine ilk kez giriş yapıyor… Black Adam bir sebepten ötürü kötü olmayı bırakır ve geçmişte yaptığı kötülükleri telafi etmek için çabalamak ister. Eski Mısır döneminde güçlerini elde eden Black Adam yeteneklerini Shazam’dan almıştır…

Başrolde Dwayne Johnson, Aldis Hodge ve Pierce Brosnan gibi birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı aksiyon, bilim kurgu ve fantastik türdeki filmin yönetmenliğini Jaume Collet-Serra yapmıştır…

YORUM-2:

C.C. Beck ve Otto Binder'ın yaratıcısı olduğu DC çizgi romanlarına göre Black Adam, Shazam'ın şeytani ikizidir. Ancak ilerleyen zamanlarda Black Adam kötü olmayı bir nevi bırakarak, geçmişte işlediği suçları affettirmek amacıyla anti-kahramana dönüşür. Çizgi romanlarda geçenlere göre, Black Adam Antik Mısır dönemlerinde ortaya çıkar. Firavun II. Ramses döneminde Shazam yüksek rahip olur. Shazam kendini geliştirdikçe güçlerini miras olarak bırakması gereken birine ihtiyaç duymaya başlar. Ramses'in oğlu olarak bilinen Teth-Adam da Shazam'ın bu konuda ilgisini çeken ilk isimlerden biri olacaktır. Teth-Adam, Shazam adını söylediği zaman altı Mısır Tanrısı tarafından kutsanacaktır..

İZLEYİCİ YORUMU:

Film; bilimkurgu sevenlerin kaçırmayacağı türden olup, temposu hiç düşmüyor. Akrep Kral filminde ki gibi bir kahraman düşünün.  Fantastik bir film olan Balck Man,  zaman kaybı değil. Imdb puanı 7 gibi olmalıydı.

IMDB PUANI: 6,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://filmmakinesi.life/film/black-adam-izle-2022/

https://www.hdfilmcehennemi.life/black-adam-1718/

NOT: LÜTFEN FİLMİ SEYREDERSENİZ. EN AZ 1 REKLAMI İZLEYİN. SİTE AYAKTA KALSIN. YOKSA FİLM SEYRETMEK ARTIK ZORLAŞIR. ANLAŞMALI BAŞKA YERLERDE BİR ÇOK FİLM ZATEN YAYINLANMIYOR. KAPANMAMASI İÇİN DESTEK VERMEK LAZIM.


KİTAP HIRSIZI / ( 2013 )

 


KİTAP HIRSIZI  /  ( 2013 )


Yönetmen: Brian Percival

Oyuncular: Heike Makatsch, Julian Lehmann, Roger Allam, Sophie Nélisse

Süresi: 131 dk.

Orijinal Adı: The Book Thief

Yazar: Markus Zusak


BİLGİ: 

Kitap Hırsızı, Avustralyalı yazar Markus Zusak tarafından kaleme alınmış romandır.  Kitap Nazi Almanyası'nda geçmekte ve son derece yoğun bir şekilde bu tarihte alınan notlar ile birlikte ölüm anlatılmaktadır. II. Dünya Savaşı'nın dorukta olduğu bu günlerde, bir üvey anne ve baba ile birlikte yaşayan genç kızın, evlerine sakladıkları genç ile aralarındaki ilişki anlatılır. İlk olarak 2005 yılında yayınlanan kitap pek çok ödül kazanmış ve 230 hafta boyunca New York Times En Çok Satanlar listesinde yer almıştır.


KONUSU: 

Kitap hırsızımız, 2. Dünya savaşı esnasın da Liesel isimli kız daha 9 yaşındayken Almanya’da bir kasabada bir aileye evlatlık olarak verilir. Liesel bu aileyi çok sever ve evlerinde kaldığı süre içerisinde orada sığınan Max isimli cocuk sayesinde kitap okumayı öğrenir ve Liesel kitap okumaktan çok hoşlanır. Kitaplar ile adeta özel bir bağ kurmuştur. Liesel için artık bu kötü ve karanlık savaşı düşünmeden yaşamanın tek yolu kitap okumak olmuştur. Max’ta aynı şekilde Liesel ile kitap okumaktan çok hoşlanır. Yeni yeni kitaplar okudukça ve bitirdikçe farklı farklı hayallere ve dünyalara doğru yola çıkarlar. Ama Yahudi olan Max sürekli bodrum katında saklanmaktadır ve günlerini hep korkarak geçirmektedir.

İZLEYİCİ YORUMU: Kitabı okumadım. Ama araştırırken kitabın konusunu ve gelişmelerini incelediğimde filmle aynı göründüğü kanısına vardım. Film çok güzel, ve dramatik sahnelerle dolu. 2.Dünya savaşını başka gözle anlatıyor. Keşke hiç yaşanmasaydı.

IMDB PUANI: 7,5

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://filmmakinesi.life/film/kitap-hirsizi-izle-2013-fm2/

NOT: LÜTFEN FİLMİ SEYREDERSENİZ. EN AZ 1 REKLAMI İZLEYİN. SİTE AYAKTA KALSIN. YOKSA FİLM SEYRETMEK ARTIK ZORLAŞIR. ANLAŞMALI BAŞKA YERLERDE BİR ÇOK FİLM ZATEN YAYINLANMIYOR. KAPANMAMASI İÇİN DESTEK VERMEK LAZIM.



11 Mart 2023 Cumartesi

Jangsari Savaşı / ( 2019 )

 


Jangsari Savaşı  /  ( 2019 )


Yönetmenler: Tae-yong Kim  ,  Kyung-taek Kwak

Oyuncular:  Megan Fox, Choi Min-ho, Kim Sung-cheol, Kim In-kwon, Kwak Si-yang, Lee Jae-wook, Jang Ji-gun, Dong Bang-woo, George Eads, Kim Myung-min

Senaryo: Brian Chung  , Cory Gustke  ,  Man-Hee Lee

Süresi: 104 dk.

Orijinal Adı: BATTLE OF JANGSARI

YORUM1:
Megan Fox'un'da yer aldıgı film Kore Savaşı sırasında gerçekleşen Incheon Muharebesinde yaşananları bizlere sunuyor.

YORUM2:
1950'de Kore Savaşı sırasında Incheon Muharebesi için şaşırtma görevinde olan öğrenci askerlerden oluşan bir birim.

İZLEYİCİ YORUMU: Güzel savaş sahneleri var. Kore savaşında geçen ve bilmediğimiz bir olayı anlatıyor. Savaş severler rahatlıkla izleye bilirler. Zaman kaybı değil. 


IMDB PUANI: 6,2

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:


YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...