12 Mart 2023 Pazar

KİTAP HIRSIZI / ( 2013 )

 


KİTAP HIRSIZI  /  ( 2013 )


Yönetmen: Brian Percival

Oyuncular: Heike Makatsch, Julian Lehmann, Roger Allam, Sophie Nélisse

Süresi: 131 dk.

Orijinal Adı: The Book Thief

Yazar: Markus Zusak


BİLGİ: 

Kitap Hırsızı, Avustralyalı yazar Markus Zusak tarafından kaleme alınmış romandır.  Kitap Nazi Almanyası'nda geçmekte ve son derece yoğun bir şekilde bu tarihte alınan notlar ile birlikte ölüm anlatılmaktadır. II. Dünya Savaşı'nın dorukta olduğu bu günlerde, bir üvey anne ve baba ile birlikte yaşayan genç kızın, evlerine sakladıkları genç ile aralarındaki ilişki anlatılır. İlk olarak 2005 yılında yayınlanan kitap pek çok ödül kazanmış ve 230 hafta boyunca New York Times En Çok Satanlar listesinde yer almıştır.


KONUSU: 

Kitap hırsızımız, 2. Dünya savaşı esnasın da Liesel isimli kız daha 9 yaşındayken Almanya’da bir kasabada bir aileye evlatlık olarak verilir. Liesel bu aileyi çok sever ve evlerinde kaldığı süre içerisinde orada sığınan Max isimli cocuk sayesinde kitap okumayı öğrenir ve Liesel kitap okumaktan çok hoşlanır. Kitaplar ile adeta özel bir bağ kurmuştur. Liesel için artık bu kötü ve karanlık savaşı düşünmeden yaşamanın tek yolu kitap okumak olmuştur. Max’ta aynı şekilde Liesel ile kitap okumaktan çok hoşlanır. Yeni yeni kitaplar okudukça ve bitirdikçe farklı farklı hayallere ve dünyalara doğru yola çıkarlar. Ama Yahudi olan Max sürekli bodrum katında saklanmaktadır ve günlerini hep korkarak geçirmektedir.

İZLEYİCİ YORUMU: Kitabı okumadım. Ama araştırırken kitabın konusunu ve gelişmelerini incelediğimde filmle aynı göründüğü kanısına vardım. Film çok güzel, ve dramatik sahnelerle dolu. 2.Dünya savaşını başka gözle anlatıyor. Keşke hiç yaşanmasaydı.

IMDB PUANI: 7,5

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://filmmakinesi.life/film/kitap-hirsizi-izle-2013-fm2/

NOT: LÜTFEN FİLMİ SEYREDERSENİZ. EN AZ 1 REKLAMI İZLEYİN. SİTE AYAKTA KALSIN. YOKSA FİLM SEYRETMEK ARTIK ZORLAŞIR. ANLAŞMALI BAŞKA YERLERDE BİR ÇOK FİLM ZATEN YAYINLANMIYOR. KAPANMAMASI İÇİN DESTEK VERMEK LAZIM.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...