25 Mart 2023 Cumartesi

ÖN CEPHE / ( 2011 )

 

ÖN CEPHE   /  ( 2011 )

Yönetmeni: Jang Hoon

Oyuncular: Shin Ha-kyun , Go Soo , Lee Je-hoon , Ryu Seung-su , Ko Chang-seok , Lee Da-wit , Ryu Seung-ryong , Kim Ok-vin , Cho Jin-woong , Jung In-gi

Süresi: 133 dk.

Orijinal ismi: The Front Line

YORUM:

Kim su-hyuk ile Kang Eun-pyo üniversiteyi birlikte okumuş çok yakın iki arkadaştır. Savaş sırasında esir alınırlar ve Kim su-hyuk (Soo Go) hariç diğer herkesi serbest bırakırlar. Aralarında en çok korkanda odur. Kang Eun-pyo arkadaşının öldürüldüğünü düşünür fakat şu anda görev yaptığı yerdeki komutanı onun yaşadığını söyler. Kang Eun-pyo disiplinsizlik yüzünden ceza olarak güney cephesine yollanır. Oradaki komutanın görev süresi doluyordur ve yeni komutan Kang Eun-pyo olacaktır. Bir önceki komutanları kendi birimlerinden biri tarafından vurulmuştur ve suçlu bulunamamıştır. Şimdiki görevi ise Kuzey Kore askerlerine kendi birimleri tarafından yardım edenleri bulmak olacaktır.

İZLEYİCİ NOTU:  Filmimiz Kore savaşını farklı bir açıdan ele alıp, savaşın aslında ne kadar korkunç bir şey olduğunu anlatan ve savaşta da olsalar insanların anlaşma ve mecburiyet anlarında neler yapabildiğini gözler önüne seren bir film. İlginçti gerçekten. 

IMDB PUANI: 7,3

DİP NOT: Ön Cephe, Jang Hoon'un yönettiği 2011 tarihli Güney Kore yapımı savaş filmidir. Film, Kore Savaşı'nda 1953 ateşkesi zamanında geçmektedir. Güney Kore filmi 84. Akademi Ödülleri'ne En İyi Yabancı Film kategorisi için gönderdi ancak film aday listesine giremedi. Filmi Güney Kore'de 2,95 milyon kişi sinemalarda izledi. 

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR: 

https://www.hdfilmcehennemi.life/the-front-line-1/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...