1 Ekim 2020 Perşembe

Küçük Asker - Soldatık ( 2019 )

 


Küçük Asker - Soldatık  ( 2019 )

Yönetmen: Viktoria Fanasiutina

Oyuncular: Anatoly Kalmykov, Andrey Andreev, Darya Ursulyak, Victor Dobronravov

Tür: Dram Filmleri, Savaş Filmleri

Dil: Türkçe Altyazılı

Küçük Asker yönetmenliğini Viktoria Fanasiutina'nın yaptığı bir Rus savaş-dram filmi. Henüz filmi açmadan önce yönetmen "Bu film, II. Dünya Savaşı'nın en genç kahramanı olan Sergei Andreevich Alyshkov'a ithaf edilmiştir, 31 Ocak 1936" cümlesiyle izleyiciyi karşılıyor. Ardından da Sergei ve ailesinin evine konuk oluyoruz. Annesi dere kenarında çamaşır yıkarken Sergei ağaca çıkmış elindeki sapanıyla oyun oynuyor. Ancak o sırada Alman kuvvetleri köyü buluyor ve baskın düzenliyorlar. Küçük Sergei dere kenarından evine ulaştığında annesini ve babasını bulamıyor ve saklanarak beklemeye başlıyor. Annesinin arkadaşı komşu kadın gelip onu bulduğunda ise Almanlar köye giriyor ve Sergei pencereden ormana doğru kaçarken herkesi katlediyorlar. Bu noktadan sonra Sergei tek başına, hiç bilmediği bir ormanın içinde, etrafta Alman askerleri var ve ne yapacağını bilemez bir halde yürümeye devam ederken bayılıyor. Gözünü açtığında ise bir Rus birliğinin revirinde olduğunu fark ediyor. Duygu yüklü bu filmde savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu, büyük bedeli çocukların ödediğini en ön cepheden izlemek için Sergei'ye katılabilirsiniz.

İZLEYİCİ NOTU:
Film gerçekten çok güzel ve duygu yüklü. Gerçek bir olaydan alıntı yapılan film, bir çocuğun gözünden savaşı azda olsa yansıtmış. 

IMDB PUANI: 5,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...