18 Temmuz 2020 Cumartesi

BASKIN 1 (2011 ) VE BASKIN 2 (2014)



BASKIN 1  (2011 )

Yönetmenler: Gareth Evans, Ginanti Rona Tembang Asri

Oyuncular: Donny Alamsyah, Iko Uwais, Joe Taslim, Yayan Ruhian

Tür: Aksiyon, Gerilim

Orjinal Adı: The Raid: Redemption

Süre: 101 dk.

Polis özel operasyon birimi, aranan bir uyuşturucu tacirinin şehrin kenar bir mahallesinde saklandığı bilgisini alır. Uyuşturucu tacirini yakalamak için, saklandığı apartmana baskın düzenlemeye karar verir.

Ama gözden kaçırdıkları bir nokta bulunmaktadır. Baskın yapılacak apartmanda onlarca katil, tecavüzcü ve psikopat çete suçluları yaşamaktadır ve baskından haberleri vardır.

Apartmanda yaşayan suçlular organize olur ve baskın yapan polis özel ekibini binaya kilitlerler. Tuzağa düşen polislerin çoğu tehlikeli suçlular tarafından acımasızca öldürülür.

Baskın 1 filminde, hayatta kalan polisler kurtulmak için 30 katlı binanın tepesine ulaşmak zorundadır. Ama binanın her katı polisleri öldürmek isteyen azılı suçlularla doludur.
Tehlike dolu bu apartman nefes kesen bir mücadeleye şahitlik edecektir.


İZLEYİCİ NOTU: 
Film tam bir harika. Baştan sona aksiyon. Çok şiddet içeriyor. Kanlı sahneleri çok var.

IMDB PUANI: 7,6

BASKIN 1 İZLEMEK İÇİN LİNK AŞAĞIDADIR: 

https://filmkovasi.net/baskin-1-14870377-filmi?unapproved=2516&moderation-hash=2fccfdd07bd0f2e8b5d1e797affd8210#comment-2516


******************************



BASKIN 2  (2014 )

Yönetmenler: Gareth Evans, Ginanti Rona Tembang Asri

Oyuncular: Iko Uwais, Oka Antara, Tio Pakusadewo

Tür: Aksiyon, Gerilim, Suç

Orjinal Adı: The Raid 2

Süre: 150 dk.

İlk filmde yer alan Baskın’ın ardından yalnızca iki saat geçse de Rama, ailesini korumak amacı ile her şeyi göze almıştır.

Kurnazlığını ve de en önemlisi savaş yeteneklerini kullanarak, bir suç çetesinin içerisine giren Rama’nın ailesini kurtarmasını sağlayacak olan şey ise tekrardan bir kanlı savaşın tam ortasına atılmaktır. Bir kere daha birbirinden farklı temaslarda bulunur ve sonuçta da polis departmanının içerisinde yer alan yozlaşma ile karşılaşır.

Baskın 2 adlı film, devam niteliğinde olan bir filmdir ve tek isteği ailesinin güvende olduğunu bilip onların kurtulduğuna şahit olmak isteyen ve yeryüzündeki hiçbir mafyanın yenilmez olmadığını da ispatlamaya hazırlanan Rama’nın aksiyon ve şiddet dolu öyküsünü ele alır.

İZLEYİCİ NOTU:
Baskın 2 ilk filmden de daha güzel. Harika sahneleri var. Öldürme teknikleri resmen efsane. Seyrederken yerimde duramadım. Baştan sona full savaş.

IMDB PUANI: 8,0


BASKIN 2  İZLEMEK İÇİN LİNK AŞAĞIDADIR:

https://filmkovasi.net/baskin-2-38629911-filmi



ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...