3 Nisan 2020 Cuma

Yedi Samuray / Seven Samurai 1954



Yedi Samuray / Seven Samurai 1954


Yönetmen: Akira Kurosava
Oyuncular: Takashi Shimura ,Yoshio Inaba,Daisuke Katō,Minoru Chiaki,Isao Kimura,Seiji Miyaguchi,Toshirō Mifune
Yapım yılı: 1954
Yayın tarihi: 26 Nisan 1954 (Japonya)
Uyarlamalar: Yedi Silahşörler (1960)
Editörler: Akira Kurosava, Koichi Iwashita

16. yüzyıl Japonya'sında düzenli bir şekilde silahlı haydutlar olan "nobushi"nin (野武士, "eşkıya samuray") saldırısına uğrayan ve ürünleri yağmalanan fakir bir köyün ahalisi bir "rōnin"den (浪人, "efendisiz samuray") yardım ister. O da kendisi gibi işsiz olan 6 samuray ile birlikte silah bile satın alamayacak kadar fakir olan bu köylülere karın tokluğuna kendilerini savunmasını öğretirler ve hep birlikte haydutlarla kıyasıya bir savaşa girerler.

Üç saati aşan bu uzun soluklu siyah beyaz dönem filmi dünya sinemasının en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilmektedir, aynı zamanda yönetmen Akira Kurosawa'nın uzun yönetmenlik kariyerinin de zirvesini oluşturur. Başta Yedi Silahşörler (The Magnificent Seven) olmak üzere batı sinemasında birçok filme ilham kaynağı olmuştur. Koreografisi ustalıkla düzenlenmiş savaş sahneleri, seyircinin kendisi ile özdeşleştirebileceği kadar iyi ve derinlemesine işlenmiş karakterler, aksiyonla harmanlanmış mizah ve o dönemin ruhunun iyi yansıtılmış olması filmi klasikler arasına sokmuştur.

Sanat yönetimi, dekor ve kostüm dallarında 2 Oscar ödülüne, en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dallarında da BAFTA ödüllerine aday gösterilen Yedi Samuray, Venedik Film Festivali'nde Gümüş Aslan ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Yedi_Samuray

İZLEYİCİ NOTU:
Film o zamanın şartlarına göre süper çekilmiş. Kaldı ki günümüzde tekrar çekilse bir kaç ünlü oyuncuda eklense, bu senaryo ile bu film ödüllere boğulur, gişede rekor kırar.  Film siyah-beyaz olduğu halde çok iyi. Imdb puanı yerinde diye düşünüyorum. Asla zaman kaybı değil. Arşivlik bir film. Mutlaka izleyin. Ben ayrıca kamera geçişlerine de hayran oldum. Film müziği de çabası.


IMDB PUANI: 8,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

Türkçe Dublajlı: https://www.filmmodu.org/yedi-samuray-turkce-dublaj-izle
Not: Filmin bazı aralarında çeviri düşüklüğü var. 1-2 dakika orijinal diline dönüyor,sonra düzeliyor. Görüntü gayet güzel.

Türkçe Alt Yazılı: https://www.fullhdfilmcehennemi.pw/yedi-samuray-izle.html?unapproved=257710&moderation-hash=4bc8b370e0cebdef43894bde738ebcbc#comment-257710

ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...