16 Nisan 2020 Perşembe

DA VİNCİ ŞİFRESİ / 2006 ( SERİNİN 1.BÖLÜMÜ )




DA VİNCİ ŞİFRESİ


Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Jean Reno, Paul Bettany, Alfred Molina, Jürgen Prochnow, Jean-Yves Berteloot, Etienne Chicot, Jean-Pierre Marielle, Marie-Françoise Audollent, Rita Davies, Francesco Carnelutti, Seth Gabel, Shane Zaza


Film Dili: Türkçe Altyazılı, Türkçe Dublaj

Orjinal Adı: The Da Vinci Code

Kitabın Yazarı: Dan Brown

Kategori: Gerilim Filmleri, Gizem Filmleri.

Yapım: 2006

Film Süresi: 2 saat 29 dakika


Robert Langdon, sembol uzmanıdır ve kendini beklenmedik bir anda çok gizemli bir cinayet olayının içinde bulur. Ansızın bir gece, Louvre müzesi müdürü öldürülmüş olarak bulunur. Bedenine çizilmiş olan simgeler nedeni ile simgebilim Profesörü Robert, müzeye çağırılır. Hayatını kaybeden müze müdürü ardında esrarengiz bir simge dizimi ve ipuçları bırakmıştır. Polis kriptoloji uzmanı ve aynı zaman da müdürün torunu olan Sophie Neveu’nün de yardımı ile, Leonardo Da Vinci’nin çalışmalarında bir sürü akıl almaz sırrı çözer. Bütün bu sırlar, Robert ve Sophie’nın hayatlarını 2000 yıldır gizli kalan eski bir gizemi korumaya adamış gizli bir tarikata götürür.

İZLEYİCİ NOTU:
Güzel bir romandan uyarlama olan film gerçekten izlerken insana keyif veriyor... Sürükleyici, nefes kesen bir öyküsü var. Filmde Tom Hanks yerine başka biride başrol oynasa sanki daha iyi olacak gibi geldi bana. Ama filmin ilk serisi Tom Hanks ismi ile zaten hak ettiği yeri aldı. Mecburen serinin başında olduğu için sanırım baş rolde değişiklikte yapamıyorlar. Şunu belirtmeliyim Tom Hanks asla kötü oynamamış. Ama filmin temposuna göre ağır kalmış.  Film içinde çok farklı şehirlerde çekimler olduğu için mükemmel mimari yapıları da görme şansına erişmekteyiz. Kamera çekimleri; özellikle hareketli çekimler çok iyi.

IMDB PUANI: 6,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

TÜRKÇE ALT YAZILI:
https://www.hdfilmcehennemi2.pw/da-vinci-sifresi-izle.html

TÜRKÇE  DUBLAJ:
https://filmakinesi.net/da-vinci-sifresi-izle-fm1.html


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...