22 Aralık 2019 Pazar

WAR AND PEACE - Savaş Ve Barış - Voyna I Mir (1966)






WAR AND PEACE - Savaş Ve Barış - Voyna I Mir (1966) 


Yönetmen: Sergey Bondarchuk
Yıl: 1966
Oyuncular: Sergey BondarchukLyudmila SavelevaVyacheslav TikhonovBoris ZakhavaAnatoli KtorovAnastasiya VertinskayaAntonina ShuranovaOleg TabakovViktor StanitsynIrina SkobtsevaBoris SmirnovVasiliy LanovoyKira GolovkoIrina GubanovaAleksandr Borisov
Türler: DramTarihRomantikSavaş

Tolstoy'un destansı başyapıtı, yönetmen Sergei Bondarchuk tarafından kusursuz bir şekilde beyazperdeye aktarılıyor. Oscar® ödüllü bu başyapıtta, Rusya'da 1805'de başlayan olaylar dizisi, beş aristokrat ailenin öyküsü etrafında anlatılır ve 1812'de Napolyon'un Rusya'yı işgaliyle zirve yapar.Tolstoy'un dört ciltlik bu dev eserindeki tarihi detayların inanılmaz bir özenle aktarıldığı filmde, 45 dakikalık savaş sahneleri o kadar gerçekçidir ki çekimlerde 120.000 kişilik bir ordu oluşturulmuş ve pek çok at öldürülmüştür. Sovyetler Birliği'ndeki müzelerden alınan eşyaların kullanıldığı film, gerçeğe son derece yakındır. "Savaş ve Barış", aynı adlı romandaki duyguları ve atmosferi de başarıyla sinema diline aktarır. "Edebiyatla sinemanın kusursuz evliliği" olarak nitelendirilen filmin çekimleri tam yedi yıl sürmüş, yapımda binlerce oyuncu rol almış ve dönemin koşullarında 100 milyon dolara mal olmuştur. Bu çapta bir filmi günümüzde gerçekleştirmek için 700 milyon dolardan fazla bir bütçe gerekeceği tahmin ediliyor. Bu da Savaş ve Barış'ı gelmiş geçmiş en pahalı filmlerden biri yapıyor.

İZLEYİCİ NOTU:

Yukarıdaki yazıyı okumadığımı farz edersem şayet; normal film derdim belkide klasik bir film...  Film gerçekten o zamanın şartlarına göre çok iyi. Konu zaten baş yapıt. Yeniden çekilse diye düşünüyorum. efektlerle falan dehşet olur herhalde. İMDB puanı normal. Öyle kan gövdeyi götürür şekilde film arayanlar..! Öyle bir film değil.. Ama efektsiz bir savaş filmi seyretmek isteyen herkese öneririm. Kurgusu süper ona kimse bir şey diyemez. Birde kamera görüntüleri çok çok başarılı. O zamanda nasıl bir kurgu ile kamera açıları çekimleri  çok başarılı.



İMDB PUANI: 7,8

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://pcvid.xyz/p/ajVSNnhLN1NtUlhhbXdmUDIxMWpSdz09/



ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...