15 Kasım 2019 Cuma

FIRST THEY KILLED MY FATHER: A DAUGHTER OF CAMBODIA REMEMBERS - Önce Babamı Öldürdüler (2017)



FIRST THEY KILLED MY FATHER: A DAUGHTER OF CAMBODIA REMEMBERS - Önce Babamı Öldürdüler (2017)


Yönetmen: 
Yıl: 2017
Oyuncular: 
Türler: 

1970'lerde Kızıl Kmerler diye adlandırılan ve kendilerini komünist diye tanıtan, silahlı bir rejim Kamboçya'da tam 2 milyon insanın ölümüne neden oldu. Bu katliamın en büyük nedeni de insanları devletin kurduğu çiftliklerde zorla çalıştırmak istemeleriydi. Pol Pot önderliğindeki bu katliamcı rejim kent yaşamını bile yozlaştırdığı gerekçesiyle yasaklamıştı. Rejimin katlettiği insanların arasında Loung Ung'un babası da bulunuyordu. Filmin adı da buradan geliyor.

İZLEYİCİ NOTU:

Film gayet güzel, o kadarda duygu yüklü.... Seyrederken neler olmuş arkadaşşşş diyeceksiniz. Film atmosferi çekimleri süper. Oyunculuk ise çok kaliteli. Yönetmen zaten kaliteden ölüyor. Bu filmde angelina jolie evlatlığını da rol vermiş. Güzel bir film. Aldığı İMDB puanını fazlasıyla hak ediyor. Şu da var filmde bize ''Bakın amerika çekilirse birileri sizi yer'' mesajıda veriliyor. Ki... geri çekilme değil bu  arkada bırakma. yazık o kadar insanlara neler çekmişler neler.


İMDB PUANI: 7,3


SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://tamfilmizle.com/filmizle/once-babami-oldurduler-first-they-killed-my-father-a-daughter-of-cambodia-remembers-2017/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...