23 Haziran 2024 Pazar

YARATICI / 2023

 

YARATICI / 2023

Yönetmen: Gareth Edwards

Oyuncular: John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Watanabe , Sturgill Simpson , Amar Chadha-Patel , Marc Menchaca , Robbie Tann , Ralph Ineson ,

Senaryo: Gareth Edwards, Chris Weitz

Orijinal ismi: The Creator

ÖZET 1: İnsanlar ve yapay zekaya sahip robotlar arasındaki savaşın arka planında eski bir asker, küçük bir çocuk biçimindeki bir robot olan gizli silahı bulur.

ÖZET 2: Yaratıcı, insanlar ile yapay zeka güçleri arasındaki savaşa odaklanıyor. İnsan ırkı ile yapay zeka güçleri arasında bir savaş başlamak üzeredir. Bu süreçte karısının ortadan kaybolmasının yasını tutan eski bir özel kuvvetler ajanı olan Joshua, gelişmiş yapay zeka Yaratıcı ve onun yakalanması zor mimarını bulup öldürmek için görevlendirilir. Seçkin ajanlardan oluşan ekibi ile birlikte Joshua, yapay zekanın işgal ettiği karanlık dünyanın kalbine doğru bir yolculuk gerçekleştirir.

İZLEYİCİ NOTU: Film bilimkurgu türünden olup, bir çok güzel efekten oluşan, konu bakımından da  güncel bir film. Sıkılmadan izledim. Daha önemli oyuncular olsa bu film IMDB puanı 8 den aşağıya düşmezdi. Elbette kurgusal hatalar var ama asla zaman kaybı değil. Bilimkurgu sevenler seyretsin.  Son dakikasına kadar izledim. Ya bunlar olacak da bizi mi hazırlıyorlar diye çok düşündüm. 

IMDB PUANI: 6,7

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AAĞIDADIR:

https://www.filmmodu17.com/the-creator-altyazili-fhd-film-izle      TÜRKÇE SEÇENEĞİDE VAR.

https://fullhdfilmizle.cx/yaratici-film-izle-46


22 Haziran 2024 Cumartesi

TANRININ KIRBACI ATİLLA ( SERİ / 1 VE 2.CİLD)

 


TANRININ KIRBACI ATİLLA ( SERİ/1.CİLD)

YAZAR: THOMAS R.P. MIELKE

ÇEVİRİ: ATİLLA DİRİM

YAYIN EVİ: YURT KİTAP YAYIN

BASKI YILI: 2.BASKI / 2004 EYLÜL ANKARA

SAYFA SAYISI: 504  Sayfa

NOT: İLK CİLD; 20 BÖLÜMDEN OLUŞMAKTADIR.

OKUYUCU NOTU: Kitabımız Hunların tarih sahnesine çıkışlarından, nerelere yurt edindiklerinden, hangi kavimlerle güç birliği yaparak bir ölüm makinesi haline gelmelerini anlatıyor. İlerleyen sayfalarda Atillanın nasıl Atilla olduğundan bahsediyor. 

Tarihi bir roman olan kitabımız ilk cildinde atillanın gençliği, hanlık yolunda başından neler geçtiğinden bahsediyor. Sürükleyici bir kitap. Tarihi roman sevenler mutlaka okusun. 



Atilla ve Hunlar hakkında birçok filmler, belgeseller çekildi. Bunların bazılarını sizinle paylaşıyorum. Unutmadan söyleyim, çoğu kurdu diye biliriz. misal bunun gibi

https://www.youtube.com/watch?v=6fpcBoAdbEY   

***********

Bence bu daha güzel bir belgesel.. TRT yapmış ama güzel izleyin : https://www.youtube.com/watch?v=6OXUdA4Zf0k

***********

Bu biraz kurgular katmış olsalar bile güzel bir film aynı filmin 2 linkini ekliyorum. bazen kalkabiliyor

https://webteizle2.com/izle/dublaj/attila

https://jetfilmizle.de/atilla-imparatorlugun-yukselisi-full-izle-turkce-dublaj-tek-parca.html

***********

Buda belgesel ama güzel.

https://www.dailymotion.com/video/x2rouog

***********

İngilizce bir belgesel

https://www.dailymotion.com/video/x6hdbfc

***********

*********************

VE EFSANE BURADA ALT YAZILI AMA OLSUN. MUTLAKA İZLEYİN. TAM KLASİKLERDEN  YIL 1954

https://vk.com/video419906613_456239675



1942′ye Dönüş / (2012)

 

1942′ye Dönüş  / (2012)


Yönetmen: Xiaogang Feng

Oyuncular: Chen Daoming, Xu Fan, Zhang Guoli, Zhang Hanyu, Zhang Mo

Yapımcı: Kuo-fu Chen , Peter Lam

Senaryo: Zhenyun Liu

Süre: 145 dk.

Vizyon Tarihi: 11 Kasım 2012 (İtalya)

Müzik: Zmao Yi Ping

Bütçe: $33,000,000

Ödüller: 2 ödül ve 1 adaylık

Orijinal isimleri: Yi jiu si er, Back to 1942

İZLEYİCİ NOTU: Film gerçekten sürükleyici ve düşündürücü. Bir savaşın korkunç yanı böylemi gösterilir. Harika bir yapım. Imdb puanı çok düşük . En az 8 olmalıydı. Mutlaka seyredin . Çocuklarla seyretmeyin  +15 diyim. Çok çarpıcı sahneler var.

IMDB PUANI: 7,1

ÖZET 1: Çin’in Henan bölgesinde mültecilerin yoksullukla mücadelesini ve kıtlığın nasıl yavaş yavaş onların sonunu hazırladığını anlatan tarihi bir film.

Theodor White Amerikalı bir gazetecidir. Kendi hayatını tehlikeye atmayı göze alarak yaşanan insanlık dışı olayları belgeler fakat Çinli lider sorunu görmezden gelir. Ta ki White’ın haberi Time dergisinde yayınlanana kadar.

ÖZET 2: 1942 yılında içler acısı bir kuraklık, merkezi Çin'in Henan eyaletinde ölümcül bir iz bırakırken, Japonya'ya karşı savaşın en zorlu günlerini yaşar. Bu kuraklık, ülkenin tarımsal üretimini derinden etkiler ve halkın hayatını felç eder. Felaketin ardından Çin halkı, hem besin kaynaklarını hem de suya erişimini büyük ölçüde kaybeder. Yaşam koşulları günden güne zorlaşırken, savaşın kıskacında kalan insanlar açlık, sefalet ve ölümle burun buruna gelirler.

ÖZET 3: Çin yapımı 2012 yılında vizyona girmiş Aksiyon , Dram , Macera , Tarih türünde olan film türkçe dublaj olarak sizlerle.  Filmin diğer ismi Yi jiu si er olarak görünüyor. Yönetmen koltuğunda Xiaogang Feng yer almaktadır. Film 1942 yılında 2. Dünya Savaşı zamanını konu alıyor özellikle Çin ve japonya arasında geçen savaşa bir de çinde baş gösterecek olan açlık sorunu konu almaktadır.  Japonya savaş zamanında çok fazla mühimmatla saldırdığı zamanda geçen olaylar anlatılıyor.

ÖZET 4: 1942 yılında 2. Dünya Savaşı, tüm dünyada olduğu gibi Doğu Asya'da da tüm hızıyla sürmektedir. Japonya ile savaş halinde olan Çin, savaş yetmezmiş gibi bir de müthiş bir kıtlıkla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Henan eyaletinde zengin bir toprak sahibi olan Fan (Zhang Guoli) bu kıtlıktan çok fazla etkilenmemiştir. Ancak günün birinde köyüne gelerek tüm mallarını yağmalayan ve oğlunu öldüren bir çete her şeyi değiştirir. Fan, onun genç kızı Xing Xing (Fiona Wang), uşağı Shuang Zhu (Zhang Mo) ve eşiyle birlikte evini terketmek zorunda kalır. Yolda Fan'ın yanına aldığı son para da çalınınca çok zor günle geçirirler. Bütün zorluklara Japonya'nın sonu gelmez bombardımanları da eklenince Fan kendini büyük bir hayatta kalma savaşının ortasında bulacaktır. Tam bu sırada Amerikalı bir gazeteci (Adrian Brody), bölgenin içler acısı haline yakından tanık olmakta ve durumun vahametini tüm çıplaklığıyla gazetesinde yazmaktadır.

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.de/film/1942ye-donus/

https://hdfilmcehennemi.cx/1942%E2%80%B2ye-donus/     ALT YAZILIDA BURADA MEVCUT

https://www.youtube.com/watch?v=ujzgnTewOhA

URUK ASLANI GILGAMEŞ / ( HARALD BRAEM )

 

URUK ASLANI GILGAMEŞ / ( HARALD BRAEM )

YAZAR: HARALD BRAEM

ÇEVİRİ: ATİLLA DİRİM

YAYIN EVİ: YURT KİTAP YAYIN

BASKI YILI: 4.BASKI / 2004 AĞUSTOS ANKARA

SAYFA SAYISI: 483  Sayfa

OKUYUCU NOTU: Kitabımız  Sümerlerin efsanevi destanı ve kahramanı GILGAMEŞ in kendi toplumunda nasıl saygın bir yere geldiğini, başından geçen fantastik maceralarını anlatıyor. Sümer destanından yorumlayarak ortaya çıkan  tarihi bir roman  olan bu eser gerçekten sürükleyici arkadaşlar. Çok ilginç bilgilerle dolu bir kitap. Sümer tarihinde anlatılan Nuh tufanı ve insanın yaradılışı ve ilk peygamber hakkında bilgiler... Gerçekten çok ilginçti. Sıkılmadan okuyacağınızı düşünüyorum. Kitabı çeviren Atilla Dirim gayet başarılı. 

Bir film uyarlaması var. Senaryo olarak bu romanla çok benzer gibi. Filmi mutlaka izleyeceğim (Sizlere bu yorumu yaparken film daha yayında değil). Filmle alakalı sayfa linki aşağıda.



8 Haziran 2024 Cumartesi

UMUDUN DİLİ / ( 2020 )

 

UMUDUN DİLİ / ( 2020 )

Yönetmen: Vadim Perelman 

Oyuncular: Nahuel Pérez Biscayart , Lars Eidinger , Jonas Nay , Leonie Benesch , Alexander Beyer , David Schütter , Luisa-Céline Gaffron , Andreas Hofer , Giuseppe Schillaci , Antonin Chalon 

Orijinal ismi: Persian Lessons

Ödüller: 7 ödül & 13 Adaylık

Film Özeti 1: Persian Lessons, II. Dünya Savaşı sırasında temerküz kampına gönderilmemek için Nazi subaylarına İranlı olduğu yalanını söyleyen Yahudi genç Gilles'in, hayatta kalmak için bu yalanı sürdürmek zorunda kalmasını konu ediniyor.

Film Özeti 2: 1942. Belçikalı genç bir adam olan Gilles, diğer Yahudilerle birlikte SS tarafından tutuklanır ve Almanya'daki bir toplama kampına gönderilir. Muhafızlara Yahudi değil, İranlı olduğuna yemin ederek infazdan kıl payı kurtulur. Bu yalan onu geçici olarak kurtarır, ancak daha sonra Gilles'e görünüşte savunulamaz bir görev verilir: Savaş bittiğinde İran'da (İran) bir restoran açmayı hayal eden kampın mutfağından sorumlu subay Koch'a Farsça öğretmek. Gilles kendini kelime kelime bilmediği bir dil icat etmek zorunda bulur. İki adam arasındaki olağandışı ilişki kıskançlık ve şüphe uyandırmaya başlayınca Gilles, tek bir yanlış hareketin dolandırıcılığını açığa çıkarabileceğinin kesinlikle farkına varır.

İZLEYİCİ NOTU: Film gerçekten efsane arkadaşlar. Mutlaka seyredin.

IMDB PUANI: 7,4

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR: 

https://www.filmmodu16.com/persian-lessons-turkce-dublaj-fhd-film-izle

https://webteizle2.com/izle/dublaj/persian-lessons

https://www.youtube.com/watch?v=1Gv1Ac3Ob64


YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...