7 Mayıs 2023 Pazar

Ölümcül Güzellik / (SERİ FİLM )

 


Ölümcül Güzellik / ( 2008 )


Yönetmen:  Andy Wing-Keung Chin, Danny Ko, Gordon Chan

Oyuncular: Xun Zhou , Wei Zhao, Kun Chen , Donnie Yen, Betty Sun

Senaryo:  Ho-Leung Lau, Abe Kwong, Gordon Chan

Süre: 103dk.

Orijinal ismi: Painted Skin – Hua pi 

Ödüller : 11 ödül & 23 Adaylık.


YORUM1: Komutan Wang Shen, birliklerini çölde haydutlara karşı bir baskın düzenler, bu sırada güzel bir kadın olan Xiao Wei'yi kurtarır, onu evine götürür ve ona bir misafir gibi davranır. Ancak bu güzel kadın korkunç bir sır saklar, insan formunu korumak için insan kalplerini tüketmesi gereken bir şeytandır.

YORUM2: Sevdiği kadının başkasını seçmesi nedeniyle köyü terk eden eski general Pang Yong (donni yen) geri döndüğünde bir iblis avcısı ile karşılaşır. Bu esnada kimsenin iblis olduğunu bilmediği ve insan kalbi yiyerek güzelligini koruyan bir kadın köyün yeni generali Wang Sheng'e (David Leong) aşık olmuştur. Güzel iblis ve ona yardım eden çirkin erkek iblis, eski general yeni general her ikisinin de sevdiği kadın ve iblis avcısı 6 lısı arasında olan ask gel-git lerini hareketli dövüş sahneleriyle süslemeye çalıştıkları bir Donnie Yen yapımı.

İZLEYİCİ YORUMU: Film çok hareketli savaş sahneleriyle dolu. Biraz korku gibi yapmışlar ama bence gerilim tadında. Güzel eğlenceli bir film. 

IMDB PUANI: 6,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

------------------------------------------------


Ölümcül Güzellik 2 / ( 2012 )


Yönetmen: Wuershan

Oyuncular: Zhou Xun, Chen Kun, Zhao Wei, Yang Mi, William Feng, Chen Tingjia, Lenox Lu, Gordon Liu, Chia-Hui, Li Bingyuan, You Benchang

Süre: 131dk

Orijinal İsmi: Painted Skin: The Resurrection   

Diğer Adı: Hua pi 2


YORUM1: Xiaowei'nin ruhu, buzdan bir hapishaneden kaçar ve tekrar insan olabilmek için şeytani bir arayışa başlar. Krallığı yıkılmış ve yüzünde yara izleri olan prenses Jin'e bağlanır. Yıllardır buzdan bir hücrede tek başına olmanın sonucunda, durdurulamaz bir açlıkla erkekleri ağına düşürür ve kalplerini söküp alır Fakat bir erkek ona kendi isteği ile kalbini verirse tekrar insan olabilecektir.

YORUM2: Çok uzun zaman önce kötü olan tilki ruhlu hapishaneye kapatılmıştır. Bir zaman kapatıldığı yerden kaçarak yeniden insanların arasına girmiş ve şeytan ruhuna güzel görünüm vererek bedenlerine sahip olmak istemektedir. Onun bu kötü olan ruhunun ölümsüz olabilmesi için bir insan erkeğinin ona aşık olması gerekmektedir. Aynı zamanda prenses olan jing yaralı bir maskeyle saraydan kaçarak eski koruyucusunu ve aşkını geri kazanmak isteyecektir.

YORUM3: Eski bir tilki ruhu buzla kaplı bir hapishaneden kaçtıktan sonra insan olmak için çok zorlu bir yolculuğa çıkar ve krallığı yıkılmak üzere olduğu için soylu biriyle evlenmek isteyen çirkin bir prensese bağlanıyor. Yüzyıllar boyunca bir hücrede kalmış olan kötü tilki ruhu Xiaowei (Xun Zhou) özgürlüğünü yeniden elde ediyor ve güzelliğini erkekleri baştan çıkarıp onlara acı çektirerek korumayı planlıyor. Çünkü eğer bir adam tarafından koşulsuz sevilirse, ölümsüzlük kazanacak, böylece yeraltı dünyasından kaçıp insanlar arasında yaşayabilecektir. Bu sırada, krallığının üzeri kara bulutlarla kaplanan Prenses Jing (Wei Zhao) derin yaralarını bir maskeyle gizleyerek kaçar. Prenses kendisini kurtarmayı başaramadığı için aklından çıkmayan eski koruyucusunun aşkını geri kazanmak istemektedir. Kader Xiaowei ile Prenses Jing’i bir araya getirince, prenseslerin aşk savaşları başlar.


IMDB PUANI: 6,2

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...