15 Nisan 2023 Cumartesi

Manikarnika Jhansi Kraliçesi / ( 2019 )


 Manikarnika Jhansi Kraliçesi 


Yönetmen: Kangana Ranaut, Radha Krishna Jagarlamudi

 Oyuncular: Anil George, Kangana Ranaut, Mohammed Zeeshan Ayyub, Vikram Kochhar

Orijinal ismi: Manikarnika The Queen of Jhansi

Süresi: 148 dk.

Tarih 1857 yılını göstermektedir ve İngilizler, Hindistan'ı sömürgeleri altında ezmektedir. Halk mutsuzdur, sürekli vergi adı altında İngilizler tarafından acımasızca alınan vergiler yüzünden halk artık yiyecek yemek bulamamaktadır. Fakat tüm bu adaletsizliği yok edecek ve İngilizlere hadlerini bildirecek kişi Hindistan'da doğmuştur ve bu kişi sanıldığının aksine bir erkek değil bir kadındır. Tarihi kökünden değiştirecek ve Hindistan'ın kalbinde özgürlük ateşini yakacak olan kişinin adı Rani Lakshmibai'dir ve Rani Lakshmibai her ne pahasına olursa olsun köle olarak ölmemeye kararlıdır. Rani Lakshmibai'nin tek bir hayali vardır, bu hayal özgür ülkesinin üzerine doğacak güneşi görmektir. Fakat Rani Lakshmibai'nin 6.000 askeri, İngilizlerin ise 40.000 askeri bulunmaktadır ve Rani Lakshmibai'nin özgürlük yolunda ilerlerken önüne çıkan tek engeli sadece düşmanın sayıca üstün olması değil, güvendiği kişilerin içerisinde de hainlerin olmasıdır!

İZLEYİCİ NOTU: Film gayet güzel arkadaşlar. Çok hareketli ve savaş sahneleriyle dolu. Gerçek hayattan alıntı yapılmış. Geçmişi tarih olan filmleri çok seviyorum. Mutlaka seyretmenizi tavsiye ederim. Imdb puanı yine düşük. en az 7,5 olmalıydı. 

IMDB PUANI: 6,9

FİLMİ SEYRETMEK İSTERSENİZ LİNKİ AŞAĞIDADIR: 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...