11 Ocak 2023 Çarşamba

The Battle at Lake Changjin ( Changjin Gölündeki Savaş ) / ( 2021 )

 


 The Battle at Lake Changjin / ( 2021 )


Yönetmenler: Kaige Chen, Dante Lam, hark tsui

Oyuncular: Duan Yihong, Jackson Yee, Jerry Lee, Wu Jing, Yawen Zhu

Senaryo: Xiaolong Lan , Jianxin Huang

Süresi: 178dk.

YORUM1: Film, Kore Savaşı sırasında Chosin Rezervuarı Muharebesi'nin kurgulanmış bir yeniden anlatımında, Çin Halk Gönüllü Ordusu'nun ABD kuvvetlerini geri çekilmeye zorlamasının öyküsünü anlatıyor . 

YORUM2: Dondurucu bir soğuk Changjin Gölü bölgesini vurmuştur. Hava o kadar soğuktur ki dışarıda nefes almak neredeyse mümkün bile olmuyordur. Changjin’i diğer bölgelerden ayıran bir şey daha vardır. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında başlayacak olan savaşta bu bölgede başlayacaktır. Soğuk hava savaş için çok olumsuz bir koşuldur. Bununla birlikte elden bir şey gelmediği için savaş başlar. Dondurucu soğuk savaşın gidişatını iki taraf içinde kolaylaştırmıyordur. Ulaşımın bile zor olduğu bölgede yemek bulabilmek bile büyük bir sorundur. Hava şartları sonunda kimden yana olacak?

YORUM3: 1950 kışında, Changjin Gölü'nün buzlu ve karlı bölgesinde, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında kanlı bir savaş başlamak üzereydi. Çin ve ABD sırasıyla en seçkin asker birliklerini savaşmak için gönderdi - Çin Halk Gönüllüleri 9. Kolordusu, 1. ABD Deniz Tümeni ve 7. Piyade Tümeni.

NOT: Changjin Gölü'ndeki Savaş, 200 milyon dolarlık bütçesiyle Çin'de şimdiye kadar yapılmış en pahalı film.

İZLEYİCİ YORUMU: Film efsane arkadaşlar. Amerika film sektöründe elbette değeri olmaz. Çinin Amerika'yı nasıl ezip geçtiğini anlatıyor. Bolbol savaş sahneleri var. Çok başarılı arşivlik bir film. Imdb puanı zaten çok verse şaşardım. Bu film en az 8,5 olmalı en az oda.

IMDB PUANI: 5,4

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://filmkovasi.tv/the-battle-at-lake-changjin-izle/?unapproved=77&moderation-hash=99b96df37f4a591e24dba4c18222c004#comment-77

https://www.hdfilmcehennemi.life/the-battle-at-lake-changjin-5/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...