14 Ocak 2023 Cumartesi

The Battle at Lake Changjin / ( 2022 ) SERİ

 

 Changjin Gölündeki Savaş 1

Yönetmen: Hark Tsui, Kaige Chen, Dante Lam

Oyuncular: Jackson Yee, Jing Wu, Michael Koltess,Yihong Duan, Yawen Zhu, Jerry Lee, Elvis Han, Zhang Hanyu, Geng Le, Du Chun, Hu Jun

Süresi: 2 saat 56 dakika

Orijinal ismi: The Battle at Lake Changjin 

Yapım yılı: 2021

1950 kışında, Changjin Gölü’nün buzlu ve karlı bölgesinde, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında kanlı bir savaş başlamak üzereydi. Çin ve ABD sırasıyla en seçkin asker birliklerini savaşmak için gönderdi – Çin Halk Gönüllüleri 9. Kolordusu, 1. ABD Deniz Tümeni ve 7. Piyade Tümeni.

İZLEYİCİ YORUMU: Film efsane, tempo hiç düşmüyor. savaş sahneleri çok çarpıcı. Mutlaka seyredin. Filmi Çin Halk Cumhuriyeti Devleti 100 yıl anısına yaptırmış. Çin'in en çok yapım bütçeli filmi imiş. Arşivime aldım bu filmi mutlaka seyredin. Bazıları salak salak eleştiri yapmış yok uçakları yok muymuş falan. Yokmuş arkadaş. Çin savaşmıyor ki resmi savaşan kuzey kore. Nereleriyle izlemişler filmi anlamadım. Imdb puanı gelince Amerika'nın işine gelmemesi normal değilmi.   

IMDB PUANI: 5,4

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://filmmakinesi1.com/film/changjin-golundeki-savas-izle-2021-fm3/

https://www.hdfilmcehennemi2.club/the-battle-at-lake-changjin-izle-1

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 Changjin Gölündeki Savaş 2 

Yönetmen: Hark Tsui, Kaige Chen, Dante Lam

Oyuncular: Jackson Yee, Jing Wu, Michael Koltess

Süresi: 2 saat 33 dakika

Orijinal ismi: The Battle at Lake Changjin 2 

Yapım yılı: 2022

The Battle at Lake Changjin serisinin ikinci filmi. . Çin Halk Gönüllüleri (CPV) askerlerini yeni bir görevde takip ediyor ve şimdi savaş alanı, Amerikan birliklerinin geri çekilmesi için önemli bir rol oynuyor.

İZLEYİCİ YORUMU: İkinci filmde enfes arkadaşlar. Süper bir film serisi olmuş. Imdb puanı çok komik . Amerikan'ın işine gelmemiş sanırım. Bu film de en az 8,5 olmalı.

IMDB PUANI: 5,4

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://filmmakinesi1.com/film/the-battle-at-lake-changjin-2-izle-2022/

https://www.hdfilmcehennemi2.club/the-battle-at-lake-changjin-2-izle-1

11 Ocak 2023 Çarşamba

KIZIL UÇURUM ( Red Cliff ) / ( 2008 - 2009 ) SERİ

 

KIZIL UÇURUM ( Red Cliff ) 

Yönetmen: John Woo

Oyuncular: Tony Leung Chiu Wai, Takeshi Kaneshiro, Fengyi Zhang, Chen Chang, Wei Zhao, Jun Hu, Shidô Nakamura, Yong You, Tong Dawei, Jia Song

Senaryo: John Woo, Luo Guanzhong ,Chan Hon, Cheng Kuo, Sheng He-Yu

Süresi: 146dk.

Aldığı ödül ve adaylıklar: 13 ödül ve 41 adaylık.

Tarihçilere göre, Çin’de Üç Krallık döneminde meydana gelen en kanlı savaş olarak bilinen Red Cliff savaşına 1 milyon asker katılmıştı. Hong Kong asıllı yönetmen John Woo, Çin tarihinin dönüm noktası olan bu savaşı en gerçekçi şekliyle beyazperdeye yansıtmak için 80 milyon dolarlık bütçeyle çalıştı. Böylece finans kaynakları bölgedeki bağımsız yapımcılardan gelen “Red Cliff”, Asya’nın bugüne kadar yapılmış en pahalı filmi oldu.

“Red Cliff” Asya sinemasının en büyük isimlerini bir araya getirdi. Bu isimler arasında Hollywood’da şansını denedikten sonra Çin dilinde yapılmış filmlere geri dönen yönetmen John Woo başı çekiyor. Dört saat uzunluğunda olması beklenen filmin hazırlık aşamasında çok ciddi oyuncu seçme sorunları ve değişiklikleri yaşandı.

Çin edebiyatının klasiklerinden “Romance of the Three Kingdoms”tan uyarlanan filmin konusu M.S. 208 yılında Han Hanedanı’nın son döneminde geçiyor ve Çin’deki “Üç Krallık” döneminin başlamasına yol açan savaşlar anlatılıyor.

İZLEYİCİ YORUMU: Film efsane, iki seriden oluşuyor. Tam bir  arşivlik. Savaş ve aksiyon filmleri sevenler mutlaka izlemeli. Imdb puanı her zamanki gibi az. En az 8 olmalı.

IMDB PUANI:7,4

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://webteizle.one/izle/dublaj/chi-bi

--------------------------------------------------------------------------

KIZIL UÇURUM ( Red Cliff ) 2 

Yönetmen: John Woo

Oyuncular: Tony Leung Chiu Wai, Takeshi Kaneshiro, Fengyi Zhang, Chen Chang, Wei Zhao, Jun Hu, Shidô Nakamura, Yong You, Tong Dawei, Jia Song

Senaryo: John Woo, Luo Guanzhong ,Chan Hon, Cheng Kuo, Sheng He-Yu

Süresi: 142dk.

Aldığı ödül ve adaylıklar:  7 ödül ve 16 adaylık.

IMDB PUANI: 7,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://webteizle.one/izle/dublaj/chi-bi-part-ii-jue-zhan-tian-xia


The Battle at Lake Changjin ( Changjin Gölündeki Savaş ) / ( 2021 )

 


 The Battle at Lake Changjin / ( 2021 )


Yönetmenler: Kaige Chen, Dante Lam, hark tsui

Oyuncular: Duan Yihong, Jackson Yee, Jerry Lee, Wu Jing, Yawen Zhu

Senaryo: Xiaolong Lan , Jianxin Huang

Süresi: 178dk.

YORUM1: Film, Kore Savaşı sırasında Chosin Rezervuarı Muharebesi'nin kurgulanmış bir yeniden anlatımında, Çin Halk Gönüllü Ordusu'nun ABD kuvvetlerini geri çekilmeye zorlamasının öyküsünü anlatıyor . 

YORUM2: Dondurucu bir soğuk Changjin Gölü bölgesini vurmuştur. Hava o kadar soğuktur ki dışarıda nefes almak neredeyse mümkün bile olmuyordur. Changjin’i diğer bölgelerden ayıran bir şey daha vardır. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında başlayacak olan savaşta bu bölgede başlayacaktır. Soğuk hava savaş için çok olumsuz bir koşuldur. Bununla birlikte elden bir şey gelmediği için savaş başlar. Dondurucu soğuk savaşın gidişatını iki taraf içinde kolaylaştırmıyordur. Ulaşımın bile zor olduğu bölgede yemek bulabilmek bile büyük bir sorundur. Hava şartları sonunda kimden yana olacak?

YORUM3: 1950 kışında, Changjin Gölü'nün buzlu ve karlı bölgesinde, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında kanlı bir savaş başlamak üzereydi. Çin ve ABD sırasıyla en seçkin asker birliklerini savaşmak için gönderdi - Çin Halk Gönüllüleri 9. Kolordusu, 1. ABD Deniz Tümeni ve 7. Piyade Tümeni.

NOT: Changjin Gölü'ndeki Savaş, 200 milyon dolarlık bütçesiyle Çin'de şimdiye kadar yapılmış en pahalı film.

İZLEYİCİ YORUMU: Film efsane arkadaşlar. Amerika film sektöründe elbette değeri olmaz. Çinin Amerika'yı nasıl ezip geçtiğini anlatıyor. Bolbol savaş sahneleri var. Çok başarılı arşivlik bir film. Imdb puanı zaten çok verse şaşardım. Bu film en az 8,5 olmalı en az oda.

IMDB PUANI: 5,4

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://filmkovasi.tv/the-battle-at-lake-changjin-izle/?unapproved=77&moderation-hash=99b96df37f4a591e24dba4c18222c004#comment-77

https://www.hdfilmcehennemi.life/the-battle-at-lake-changjin-5/


SEKİZYÜZ / ( 2020 )

 

SEKİZYÜZ / ( 2020 )


Yönetmen: Hu Guan

Oyuncular: Hao Ou, Xiaoguang Hu, Zhang Junyi, Zhi-zhong Huang

Orijinal adı: The Eight Hundred

Diğer Orijinal İsmi: Ba Bai

Süresi: 149dk.

YORUM1: 1937 yılında gerçekleşen Japon – Çin savaşı sırasında 800 asker, Şangay savaş alanında, Japon askerlerinin tam ortasında mahsur kalır. Bu askerler tam 4 gün 4 gece boyunca Japon kuvvetlerinin baskısına direnerek yaşam mücadelesi vermiştir…

YORUM2: İkinci Çin-Japon Savaşı'nın ilk günlerinde ve daha büyük ölçekte II . Japonları 3 aydan fazla geride tuttuktan ve ağır kayıplar verdikten sonra Çin ordusu, kuşatılma tehlikesi nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı. Ulusal Devrim Ordusu'nun yetersiz donanımlı 88. Tümeninin 524. Alayından Yarbay Xie Jinyuan , 452 genç subay ve askerin Sihang Deposunu 3. Japon İmparatorluk Tümeni'ne karşı savunmasına öncülük etti.Milliyetçi Çin'den Generalissimo Çan Kay-şek'in emriyle Japonlara karşı kahramanca bir intihara meyilli son direnişte yaklaşık 20.000 askerden oluşuyor . Karar, Pekin ve Şangay'ın kayıplarından sonra Çin halkına moral vermek için alındı ​​ve Suzhou Deresi'nin hemen karşısındaki Şangay'daki Uluslararası Yerleşimden savaşı tam olarak gören Batılı güçlerin desteğini artırmaya yardımcı oldu . 

İZLEYİCİ YORUMU: Film temposu düşmeyen, sürekli savaş sahneleriyle dolu çok iyi bir film. İkinci dünya savaşında geçen gerçek bir öykü.Çocuklara seyrettirmeyin psikolojisi bozulabilir. +18  IMDB puanı çok az. Ben kendi arşivime aldım filmi.

IMDB PUANI: 6,7

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://filmmakinesi1.com/film/sekiz-yuz-izle-2020-fm3/


MECLİS ( ASSEMBLY ) / ( 2007 )

 

MECLİS  ( ASSEMBLY )


Yönetmen: Xiaogang Feng

Oyuncular: Chao Deng, Hanyu Zhang, Wenkang Yuan, Yan Tang

Senaryo: Heng Liu

Yapımcı : China Film Co-Production Corporation / Huayi Brothers 

Filmin ödülleri : 29 Ödül & 16 Adaylik.

Orijinal İsmi: Ji jie hao

Diğer Adı: Assembly

Süre: 123dk

1949’da, Çin İç Savaşı’ndaki Huaihai çatışmaları sırasında, Dokuzuncu Piyade Bölüğü’nün lideri olan Yüzbaşı Guzidi, geri çekilme emri ona ulaşana kadar savaşmakla görevlendirilmiştir. Çatışmanın en ölümcül dakikalarında, bölük büyük kayıplar vermiş ve cephanesini neredeyse tüketmişken Yüzbaşı’nın en sadık adamı, yaşamını teslim etmeden önce bir geri çekilme emri geldiğini duyurur. Yüzbaşı Gu, arkadaşına inanmaz ve ne pahasına olursa olsun savaşmaya devam etmelerinde ısrarcı olur. Çok geçmeden, destek birliklerinin savaş alanından çekilmiş olduğunu ve emrindekilerin, onun ısrarcılığı yüzünden, belki de bir hiç için canlarını verdiklerini anlar. Çıldıran Gu, tek başına düşman siperlerine saldırır fakat hayatta kalır ve rütbeleri sökülmüş olarak bir hastanede uyanır. Burada, emrindeki bölüğün, kaderlerine şahit olan tek bir kişi olmadığı için sadece ‘kayıp’ olarak kayda geçtiğini duyan Gu, emrindeki kırk altı adamın fedakarlıklarını ve onurlarını kanıtlamaya ant içer ve cepheye gelen emrin arkasındaki gizemi çözmek için uzun bir yolculuğa çıkar. Mükemmele yakın bir film.

İZLEYİCİ YORUMU: Karşımızda Kore/Çin - Amerika  savaşını anlatan, gerçek bir savaş hikayesi var. Savaşın ne kadar acımasız ve vahşi olduğunu, fedakarlığın, verilen canların ne amaçla ve niçin olduğunu, çarpıcı savaş sahneleri ile anlatıyor. Geçen filmlerdeki gibi fazla Amerika'ya bolbol gönderme yapmamışlar. Savaş filmleri sevenler kaçırmasın. 

IMDB PUANI: 7,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR: 

https://jetfilmizle.ws/meclis-assembly-turkce-dublaj-izle.html

https://ugurfilm3.com/ji-jie-hao/

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...