17 Şubat 2020 Pazartesi

MAKE WAY FOR TOMORROW - Yarına Yol Aç (1937)




MAKE WAY FOR TOMORROW - Yarına Yol Aç (1937)


Yönetmen: Leo McCarey
Yıl: 1937
Oyuncular: Victor MooreBeulah BondiFay BainterThomas MitchellPorter HallBarbara ReadMaurice MoscovitchElisabeth RisdonMinna GombellRay MayerRalph RemleyLouise BeaversLouis Jean HeydtGene Morgan
Türler: DramRomantik

ABD'nin büyük yönetmenlerinden birinin elinden çıkma bu türünün tek örneği başyapıtta, Victor Moore ve Beulah Bondi, evlerinin ellerinden alınması sonucunda orta yaştaki çocuklarının yanına sığınmak zorunda kalan yaşlı çift Bark ve Lucy Cooper'ı canlandırıyor. Çocukların ilk işi, onları ağırlama zahmetini paylaşmak için çifti ayırmak olur. Özgüvenleri ve özsaygıları gittikçe azalan ihtiyarlar, sonunda, birisinin New York'ta diğerinin Kaliforniya'da bir bakım evine yerleştirilmesi için yapılan ayarlamalara boyun eğerler. Leo McCarey'nin bu filmdeki rejisi ne kadar övülse azdır. Oyuncuların tümü samimi ve doğal, McCarey de karakterlerinden cömertliğini esirgemiyor. McCarey, filmin merkezindeki çiftten diğer karakterlere geçeceği yerleri iyi biliyor ve bunu da onların gösterdikleri şefkatin küçümseyici ya da ilgisizliklerinin kötü olup olmadığı hakkında bir yorum yapmadan ve bizi gözyaşlarına ya da öfkeye boğmadan (ki bu da onları cezalandırmanın bir yolu olurdu) beceriyor. McCarey'nin öyküyü ele alışında zorlama hiçbir şey yok, bu yüzden filmin dokunaklılığından kaçmak da olanaksız.Filmin olağandışı olgunluğunu gözler önüne sermek için iki örnek yeterli. Lucy'nin evdeki mevcudiyetinin istemeyerek de olsa, gelininin briç partisiyle çakıştığı acıklı sekansta, Lucy'ye Bark'tan bir telefon gelir. Lucy'nin telefonda yüksek sesle konuşması nedeniyle (McCarey ve senarist Vina Delmar'ın yaşlı çifte vermekte çekinmediği birkaç rahatsız edici özellikten biri) oyunu bırakıp telefon konuşmasını dinlemeye başlayan misafirlerin vurgulanmaksızın yalnızca gösterilen tepkilerinde sıkıntı, gerginlik ve acıma okunur.Çiftin Manhattan'da kısa süreliğine buluşup aşklarının sonbaharında bir kaçamak yaşadıkları filmin son sahnesiyse müthiş. McCarey diğer insanların (bir araba satıcısı, vestiyerdeki kız, otel yöneticisi ve bir dans orkestrasının şefi) onlara duyduğu sempatinin farkına varmamızı sağlar ama asla gereksiz karşı açı çekimi kullanarak bunun altını çizmez. Aynı kompozisyonların içinde, Lucy'yle Bark da sürekli birlikte görünür. Onların özel dünyasına tutku dolu bir bağlılıkla yaklaşan Make Way for Tomorrow, gerçekten çok dokunaklı bir film.


İZLEYİCİ NOTU:
Film gerçekten çok güzel. Tertemiz bir film. Mutlaka seyredilmeli. Son 10 dk zaten efsane. Gerçek aşk ve sevgiyi anlatan bu film. Imdb puanını sonuna kadar hak ediyor. Mutlaka seyredilmesi gereken bir film. Dikkat ! Aşırı duygusal sahnelerle dolu.

IMDB PUANI: 8,2

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://tamfilmizle.com/filmizle/yarina-yol-ac-make-way-for-tomorrow-1937/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

Efsane Hayalet Savaşçı - Pathfinder (2007)




Efsane Hayalet Savaşçı - Pathfinder (2007)

Yönetmen: Marcus Nispel
Oyuncular: Clancy Brown, Karl Urban, Moon Bloodgood, Russell Means
Tür: Aksiyon Filmleri, Dram Filmleri, Gerilim Filmleri, Macera Filmleri, Savaş Filmleri
Dil: Türkçe Dublaj

Pathfinder'ın bu sansürsüz uzatılmış baskısı ile yeni bir grafik dünyasını ve sert aksiyonu deneyimleyin. Vikinglerin Amerikanın keşfinden 600 yıl önce bu topraklara ayak basmasını gösteren harap olmuş bir gemi ve bu gemiden kurtulan bir çocuk. Bu çocuk yerli Amerikalılarca büyütülür. Zaman zaman rüyalarında bu keşfin önderi olan babasını ve onların yerli halka yaptığı katliamı görmektedir.Çocuk yerli halkça büyütülür;lakin çok da kendilerindenmiş gibi kabullenilemez. Bu arada Vikinglerin bir istilası daha gerçekleşir ve çocuğu büyüten kabile vahşi Vikingler tarafından yok edilir.

İZLEYİCİ NOTU:
Film gerçekten çok güzel. Mutlaka izlenmeli. Savaş sahneleri, aksiyon, gerilim vs... Herşey bolbol var. Filmin Imdb puanı bence çok az en az 7,5 olmalıydı. Asla zaman kaybı değil.

IMDB PUANI: 6,2


SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://www.fullhdfilmizlesene.net/aksiyon-film-izle/efsane-hayalet-savasci-turkce-dublaj-izle/

ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

9 Şubat 2020 Pazar

John Carter İki Dünya Arasında (2012)





John Carter İki Dünya Arasında (2012)


Yönetmen: Andrew Stanton
Oyuncular: Lynn Collins, Samantha Morton, Taylor Kitsch, Willem Dafoe
Tür: Aksiyon Filmleri, Bilim Kurgu Filmleri, Blu Ray Filmler, Macera Filmleri
Dil: Türkçe Dublaj

Bilinmeyen bir şekilde gözünü Mars gezegeninde açan John Carter, burada kendisini gezegen sakinlerinin arasında gitgide büyüyen bir savaşın ortasında bulur. Tarafların arasında Tars Tarkas ve çekici prenses Dejah Thoris de vardır. Carter yok olmanın eşiğindeki bu gezegende Barsoom’ın ve halkının kurtuluşunun kendi ellerinde olduğunu anlayacaktır... Finding Nemo ve Wall-E gibi filmlerin akademi ödüllü yönetmeni Andrew Stanton’ın 2011 yılı içersinde çektiği son filmi "John Carter", gizemli ve egzotik Barsoom (Mars) gezegeninde geçen sürükleyici bir aksiyon macera filmi...Taylor Kitsch, Bryan Cranston, Ciarán Hinds ve Willem Dafoe başrollerini paylaştığı film, Edgar Rice Burroughs’ın "A Princess Of Mars" isimli bilim-kurgu romanından uyarlandı. Filmin müziklerini ise daha önce İnanılmaz Aile, Ratatouille gibi başarılı animasyonların da müziklerine imza atan ödüllü besteci Michael Giacchino üstleniyor..




İZLEYİCİ NOTU:
Film gerçekten harika. Tam arşivlik. Disney yapımın neden ikinci filmini çıkarmadığını hala anlamış değilim. Hem bilim kurgu, hem fantastik, hem heyecan-aksiyon dolu, hem senaryo süper. Oyunculuk,efektler,animasyonlar süper. Sen gel ikinci seriyi yapma. Film gerçekten güzel. Bazı yerlerde bu film için reklam bütçesi harcamadılar falan yazıyor. Ben inanmıyorum. Ve bir gün mutlaka serinin devamını çekecek bir babayiğit çıkacak diye düşünüyorum. Imdb puanı da çok az bu film için. En az 8,5 üstü olmalıydı.


IMDB PUANI: 7,0


SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://www.fullhdfilmizlesene.net/blu-ray-film-izle/john-carter-2012-iki-dunya-arasinda-film-izle/



ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.


İskoçya Kraliçesi Mary - Mary Queen of Scots (2018)



İskoçya Kraliçesi Mary - Mary Queen of Scots (2018)

Mary Queen of Scots, Josie Rourke tarafından yönetilen ve John Will'in İskoç Kraliçesi: Mary Stuart'ın Gerçek Hayatı'nın biyografisine dayanan Beau Willimon tarafından yazılan 2018 İngiliz tarihi drama filmidir. 1561'de on dokuz yaşındaki İskoçya Katolik Kraliçesi Mary Stuart, kocası Francis II'nin ölümünden sonra üvey kardeşi Moray Kontu tarafından elinden alınan tahtını almak için Fransa'dan memleketine geri döner. Komşu İngiltere'de, Mary’nin yirmi sekiz yaşındaki bekar ve çocuğu olmayan kuzeni İngiltere Protestan Kraliçesi Elizabeth, Mary'nin onun tahtına yönelik potansiyel iddiasının tehditi altındadır. Mary, papaz John Knox'u görevinden alır. Protestan ve İskoç Reformunun lideri olan Knox, Mary'yi krallığın Protestanlığın bekası adına bir tehlike olarak görmektedir. Ortaçağ İngilteresindeki krallıkların, Krallar, kraliçeler ve din adamlarının hikayelerini bizlere getiren Mary Queen of Scots dünya tarihindeki önemli olaylardan birini harika bir dram ve biyografi olarak bizlere anlatmıştır. Herkese keyifli seyirler dileriz.

Yönetmen: Josie Rourke
Oyuncular: Angela Bain, Guy Rhys, Richard Cant, Thom
Tür: Biyografi Filmleri, Dram Filmleri, Tarih Filmleri
Süre: 124 dk
Dil: Türkçe Dublaj


İZLEYİCİ NOTU:
Film eski 15 yüzyılın İngiltere'sini anlatıyor. Gayet başarılı buldum. Çekimler, oyunculuk, senaryo çok güzel yazılarak uygulanmış. Günümüzün İngiltere'si nasıl şekillenmiş olduğunu bu filmde daha iyi anlayabiliyoruz. Katolik-Protestan savaşı hafif şekilde işlenmiş. Gayet güzel bir yapım. Imdb puanı 6,8 falan olabilirdi. Şunu da ayrıca söylemek isterim öyle savaş sahnesi çok fazla yok. Daha çok siyaset, hırs, entrikaları seyredeceksiniz.

IMDB PUANI: 6,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:
https://www.fullhdfilmizlesene.net/film/iskocya-kralicesi-mary-mary-queen-of-scots-izle/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...