13 Ekim 2019 Pazar

SOBIBOR (2018)




SOBIBOR (2018)




Yönetmen: 
Yıl: 2018
Oyuncular: 
Türler: 


Ilya Vasiliev’in “Alexander Pechersky: Breakthrough to Immortality” isimli kitabından beyaz perdeye uyarlanan film, Sovyet subayı Alexander Pechersky’nin kahramanlığını anlatıyor. Sobibor, Polonya’daki dört toplama kampından biridir. Kamptaki mahkumlar birçok kampta olduğu gibi iki gruba ayrılmıştır: çalışabilecekler ve çalışamayacak durumda olanlar. Sobibor’a gelenlerin ölümden başka çaresi yoktur. Tüm bunlara rağmen Alexander imkansızı başararak yalnızca üç hafta içinde cesur bir ayaklanma başlatır ve Sobibor’daki birçok mahkumun kaçmasına yardım eder. Kaçan mahkumlardan bazıları yakalanır ve öldürülür ancak kalanlar Pechersky’yi takip eder, özgürlüklerine kavuşur ve Nazilerle savaşmak için direnişe katılır. Pechersky’nin zaferi Naziler için öyle bir utanç olur ki toplama kampı Himmler’in emriyle dağıtılır ve Alexander 2. Dünya Savaşı’nın en büyük kahramanlarından biri olarak anılmaya başlar. Konstantin Khabenskiy’nin başrolünü ve yönetmenliğini üstlendiği, Nazi toplama kamplarında başlatılan tek başarılı ayaklanmanın gerçek hikayesini anlatan, geçtiğimiz sene Rusya’nın Oscar adayı seçilen savaş ve drama filminin oyuncu kadrosunda Mariya Kozhevnikova, Michalina Olszanska, Philippe Reinhardt, Maximilian Dirr, Mindaugas Papinigis ve Wolfgang Cerny gibi isimler yer alıyor.




İZLEYİCİ NOTU:

Filmimiz bir esir kampında geçiyor. Bu filmler sayesinde  İkinci Dünya savaşında yaşananlar gün yüzüne çıkıyor. İşkence sahneleri, infazlar, insanlara verilen değerler gerçekten insanı sarsan sahnelerle dolu...  Güzel bir savaş filmi olmuş. Oyunculuk kalitesi üst seviyelerde. Çekimler zaten müthiş. Öykü-kurgu zaten şok edici.


İMDB PUANI: 6,3

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://tamfilmizle.com/filmizle/sobibor-sobibor-2018/


ARKADAŞLAR...... BU ARADA FİLMİ SEYRETMEDEN ÖNCE SİTEDEKİ REKLAMLARIDA TIKLAYIN. FİLM SİTELERİ REKLAMLARLA AYAKTA DURUYOR. DESTEK VERMEK LAZIM.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...