6 Ekim 2019 Pazar

ÇANAKKALE'DEN AVUSTRALYA'YA ANZAK TÜRKLERİ ( MUSTAFA BALBAY )






Çanakkale'den Avustralya'ya Anzak Türkleri
( MUSTAFA BALBAY / CUMHURİYET KİTAPLARI:2008 )



Bu kitapta çok güzel anlatmış yazar. Çanakkale savaşları olduğu yere gitmiş. Bolbol notlar, röportajlar, anılar-hatıralar dinlemiş. Savaşan  iki tarafında nelerle karşılaştıklarını,acılarını, insanlıklarını, saygılarını kitapta geniş yer vererek anlatmış.

Bununla da yetinmeyen yazar kalkmış Avustralya'ya Sidney'e gitmiş. Orada da savaşın izlerini sürmüş. Çok çarpıcı olaylara şahit olmuş. Atatürk ile ilgili saygı sevgiyi oralarda da görmüş. Şimdi buradan yazmış olsam, okumak isteyenlere saygısızlık olur.

Zamanında Türkiye'den kalkıp Avustralya'ya giden türklerle sohbetler, anıları, hatta avustralyanın tarihi ve aborjinlerin hayatından kesitlerine kadar bayağı konu incelenmiş. çok harika bir  eser olmuş. Zaten yazarın samimi dille yazışı da ayrı keyif veriyor insana.


Kaç not verirsin 10 üzerinden derseniz. Bu kitap 10 üzerinden 10'dan aşağısını hak etmiyor. İyi yazmışsın Mustafa bey kitabı, iyi ki okumuşum bu kitabı...

Kitap hakkında elbette notlarım oldu. Bence sizlerde okuduğunuz kitaplarda geçen ilginç, merak ettiğiniz başlıklar olursa not edin ve araştırın.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...