27 Ocak 2024 Cumartesi

HÜR ŞEHRİN İNSANLARI / ( KEMAL TAHİR )

 


HÜR ŞEHRİN İNSANLARI / ( KEMAL TAHİR )


YAZAR: KEMAL TAHİR

YAYIN EVİ: BİLGİ YAYIN EVİ

1-CİLT

BASKI YILI: 1.BASKI / ŞUBAT 1976

SAYFA SAYISI: 376  Sayfa

2-CİLT

BASKI YILI: 1.BASKI / ŞUBAT 1976

SAYFA SAYISI: 380 Sayfa

OKUYUCU NOTU: Kitabımız Kemal Tahir'in güzel romanlarından biri. Bu romanı özel kılan, Kemal Tahir'in ölümünden çok sonra notları arasında bulunup, tekrar derlenip yayınlanmasıdır. Yazarımız edebi eserlerini oluşturmadan önce roman karakterlerini oluşturur.  Sonrada yeni projelerinde bunlardan yararlanırmış. Çok akıllıca. Düşünün yüzlerce karakter var. Günümüze yetişse,  demek ki çok iyi yönetmen-senarist olurmuş. Şimdi o kadar ihtiyacımız var ki bu gibi yazarlarımıza.. Romanın 1 cildi  başları biraz sıkılabilirsiniz. Sonra bir açılıyor aman diyorum. Fazla anlatmak istemiyorum. Buyrun okumaya.   


19 MAYIS 1999 ATATÜRK YENİDEN SAMSUN'DA / (TURGUT ÖZAKMAN )

 

19 MAYIS 1999 ATATÜRK YENİDEN SAMSUN'DA


YAZAR: TURGUT ÖZAKMAN

YAYIN EVİ: BİLGİ YAYIN EVİ

1-CİLT

BASKI YILI: 5.BASKI / MAYIS 2003

SAYFA SAYISI: 235  Sayfa

2-CİLT

BASKI YILI: 2.BASKI / MART 2003

SAYFA SAYISI: 286  Sayfa

OKUYUCU NOTU: Eser efsane arkadaşlar. Atatürk'ün Samsuna çıkışının yıl dönümünde geri gelmesiyle olaylar başlar. Ve günümüz Türkiye'sini kontrol eder, bir bakıma siyasetçilere ayar verir. İmkansız olduğunu bilsem de  okurken çok eğlendim. Unuttuğum olayları tekrar yaşadım. Bilmediğim şeyleri öğrendim. Çok güzel yaşmış Turgut Özakman.  Her Türk genci bence okumalı. 2 ciltlik bu roman çok güzel. 


ACI KUVVET / ( JACK LONDON )

 


ACI KUVVET / ( JACK LONDON )


YAZAR: JACK LONDON

YAYIN EVİ: KOZA YAYINLARI

ÇEVİRMEN: NECATİ PEKER

BASKI YILI: 1.BASKI / MAYIS 1975

SAYFA SAYISI: 131  Sayfa

OKUYUCU NOTU: Kitabımız bir boksörün hayatını anlatıyor. Boksörlükte dönen ilegal işleri çok güzel şekilde anlatmış.  Roman çok iyi çevrilmiş. Sıkılmadan okuyabileceğiniz bir eser.


Kingdom : Unmeino Hono / (2023 ) SERİYE DEVAM

 

Kingdom : Unmeino Hono / (2023 ) SERİYE  DEVAM


YÖNETMEN: Shinsuke Sato

OYUNCULAR: Kanna Hashimoto, Kento Yamazaki, Ryô Yoshizawa

SENARİST: Tsutomu Kuroiwa , Yasuhisa Hara

FİLM SÜRESİ: 2 saat 9 dakika

Li Xin ve Wang Qi, Zhao’nun istilasına karşı savaşmak için ilk kez savaş alanında yer aldıklarında izleyiciyi sürükler. Ayrıca, Ying Zheng’in bilinmeyen geçmişini de takip eder.

İZLEYİCİ NOTU:  Serinin devamı niteliğinde. Bu bölümde süper olmuş. Serinin diğer bölümleri aşağıdadır. Yeni bölümünü artık merakla bekliyoruz. Şu Imdb puanı ile oynamayın artık 6,7 nedir. en az 7,5 olmalıydı. 

 IMDB PUANI: 6,7

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ  AŞAĞIDADIR:

https://filmmakinesi.film/film/kingdom-unmei-no-hono-izle-2023/


----


ÖNCEKİ BÖLÜM VE SERİLERİNİ BURADAN BULABİLRİSİNİZ:

https://uyanazarazar.blogspot.com/search?q=Kingdom




Carandiru / (2003)

 Carandiru

Yönetmen: Héctor Babenco

Oyuncular: Luiz Carlos Vasconcelos, Milton Gonçalves, Ivan de Almeida, Ailton Graça, Maria Luísa Mendonça, Aida Leiner, Rodrigo Santoro, Gero Camilo, Lázaro Ramos, Caio Blat, Wagner Moura, Rita Cadillac

Senaryo: Héctor Babenco, Fernando Bonassi, Victor Navas, Dráuzio Varella

Süre: 148 dakika

Ödül: 16 wins & 33 nominations

'Carandiru', içinde yaklaşık 8000 mahkum barındıran, halk arasında 'Carandiru' olarak bilinen Brezilya Sao Paulo Hapishanesi'nde 1992 Ekim'inde gerçekleşen bir isyanın öyküsünü beyazperdeye taşıyor. Babenco, bir isyan olarak başlayıp bir katliama dönüşen olayı ('9. Koğuş Katliamı'), öykünün merkezine AIDS'le mücadele için hapishaneye gelen, idealist bir doktor karakterini koyarak işlemeyi tercih etmiş. Zamanla hapishanedeki farklı grupların saygısını kazanan doktor, hızla gelişen olaylar karşısında çaresiz kalıyor.

İZLEYİCİ NOTU: Film çok iyi. Bence az bile anlatmışlar. Mutlaka izleyin.

IMDB PUANI: 7,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://webteizle2.com/izle/dublaj/carandiru

https://filmmakinesi.film/film/carandiru-izle-2003-fm3/



Yedi Kral Ölmeli / ( 2023 )

 


Yedi Kral Ölmeli


Yönetmen: Edward Bazalgette

Oyuncular: Alexander Dreymon , Mark Rowley , Arnas Fedaravicius , Harry Gilby , Rod Hallett , Ross Anderson , Tom Christian , Nicholas Wittman , Zak Sutcliffe , Ingrid García Jonsson ,

Senarist: Martha Hillier

Orijinal ismi: The Last Kingdom: Seven Kings Must Die

Yapım yılı: 2023

Kral Edward'ın vefatından sonra, toprak parçalanıp bölünürken İngiltere'nin kaderi dengede kaldı. Bu belirsizlik döneminde, Bebbanburg’lu Uhtred ve sadık yoldaşları, savaşan grupları birleştirmenin ve topraklara düzeni geri getirmenin bir yolunu bulmak için krallığı baştan başa dolaşarak destansı bir maceraya atılır. Çalkantılı arazide yolculuk ederken Uhtred ve arkadaşları, rakip savaş ağaları, hain arazi ve şiddetli savaşlar dahil olmak üzere çeşitli zorluk ve engellerle karşılaştı. Ancak bu denemelere rağmen grup, düşmüş krallarına olan sarsılmaz sadakatleri ve onun birleşik bir İngiltere vizyonunun meyvelerini verdiğini görme konusundaki şiddetli kararlılıkları sayesinde arayışlarında kararlı kaldılar. Uhtred ve yoldaşları seyahat ederken cesur şövalyeler, kurnaz casuslar ve güçlü büyücüler de dahil olmak üzere çok çeşitli karakterlerle karşılaştı. 

İZLEYİCİ NOTU: Tarih konulu film sevenler buyurun tam size göre. Asla sıkılmayacağınız bolbol aksiyon dolu bir film sizi bekliyor.

IMDB PUANI: 7,6

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.fullhdfilmizlesene.de/film/yedi-kral-olmeli

https://www.filmmodu15.com/the-last-kingdom-seven-kings-must-die-turkce-dublaj-fhd-film-izle


YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...