24 Temmuz 2023 Pazartesi

KRİZANTEM VE KILIÇ

 


KRİZANTEM VE KILIÇ

YAZAR: RUTH BENEDICT

ÇEVİREN: TÜRKAN TURGUT

YAYIN EVİ: TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI

BASKI YILI: 1994

SAYFA SAYISI: 366 Sayfa

OKUYUCU NOTU: Türklerle Japonların kültür olarak birbirlerine çok benzedikleri duymuştum. Bu kitabı okuyunca gerçekten iki halkın benzediğini, hatta daha da ileri bir seviye benzerliklerin olduğunu anladım. 

Kitapta çok şaşırdığım yerler olduğu kadar Japonları kitap sayesinde anlamaya başladım. Ölülere niçin saygı duyduklarını. Ülkelerine bağlılıklarını belki abartı diyeceksiniz çok ama çok mana yüklü bir kültürel düşünce sistemlerinin olduğunu ve birazda inanç sistemlerinin bunu desteklediğini kitabı okudukça anlayacaksınız. 

Gayet eğlenceli  ve güzel bilgilerle dolu bir eser olan krizantem ve kılıç mutlaka okunmalı diye düşünüyorum. 



9 Temmuz 2023 Pazar

JUNG_E / ( 2023 )

 JUNG_E

Yönetmen: Yeon Sang-ho

Oyuncular: Hyun-joo Kim, Soo-Yeon Kang, Kyung-soo Ryu

Senarist: Yeon Sang-ho

Süre: 98dk.

YORUM1: 22. yüzyılda, kıyamet sonrası bir dünyada, yapay zekâ laboratuvarındaki bir araştırmacı, kahraman bir asker olan annesinin beynini klonlayarak iç savaşı bitirmeyi hedefler.

YORUM2: 22. yüzyılda iklim değişikliği, Dünya'yı yaşanmaz bir gezegen haline getirir. İnsanlar hayatta kalabilmek için barınaklarda yaşar, ancak burada da bir iç savaş çıkar. Bu iç savaşın sonucu, robot bir paralı asker yaratmak için seçkin bir askerin beyninin klonlanmasına bağlıdır.

İZLEYİCİ YORUMU: Film gerçekten güzeldi. Günümüz dünyasında gelişen teknolojinin bizleri nereye götürebileceği hakkında bilgilerde veren, dramatik, bilim kurgu heyecan dolu bir filmdi. Bence seyredin zaman kaybı değil. Imdb puanı çok az en az 7 olmalıydı. 

IMDB PUANI: 5,5

SEYRETMEK İSTERSENİZ FİLMİN LİNKİ AŞAĞIDADIR:

https://www.dizigom.tv/hd-film-izle/jung_e-hd1/


YARATICI / 2023

  YARATICI / 2023 Yönetmen: Gareth Edwards Oyuncular:  John David Washington , Madeleine Yuna Voyles , Gemma Chan , Allison Janney , Ken Wa...